zsuzsa Creative Commons License 2011.02.28 0 0 558

Meg kell majd mérnem magam, bevallom nem mérleget, hanem ruhaméretet nézek, de most már ráállok és előszedem a szabócentit is.

 

Jó lett a juhtúróval-túróval-sonkával töltött gomba. találtam oldlat, ami az alapanyagokból összeszámolja és aszerint kb  73 kcal egy gomba ( nagyobbacska) Egyedül a kapor kaloriatartalmát nem találtam meg, de gondolom nem számottevő. A párolt rizst is sokáoig kerestem, az szerinted jó, hogy 130 kcal / 110 kcal tiz deka párolt fehér / barna rizs ?

 

csirkemellet is sütöttem zacskóban, előtte utána mérlegelés meg kiszámoltam mennyi  a csőben sült karfiol kalóriatartalma. Bár egy tepsire számoltam ki, ezért abban maradtunk majd megcsinaljuk és megnézzük az kb hány adag.

 

Most már hárman számolgatunk, a magas vékony lányom, én aki dagadt vagyok meg a versenysportoló másik lányom, akit évente többször mérnek, terhelési tesztelnek, testtömegelemeznek és analizálnak. Ő szokás szerint felszedett 5-6 kg-t télen, de most elmegy edzőtáborba . Neki meg azt számolták ki, hogy nem fogyhat 72 kg alá, mert akkor már izomszövetei kezdenek leépülni. Tehát hárman háromfélét kell együnk, bár az alapanyagok lehetnek ugyanazok, sőt az ételek is, de egész más mennyiségben.

Előzmény: aranyhal32 (557)