Barbica20 Creative Commons License 2011.03.05 0 0 5571

Sziasztok! Hát akkor én is leírom az élményeimet a vizsgáról :) !

Véleményem szerint a nyelvtani teszt nem volt nehéz, sok mondat visszaköszönt a gyakorolt tesztekből, a szavak könnyűek voltak, kevés volt az ismeretlen szó, ki lehetett mindent következtetni! Remélem, hogy tényleg ilyen lesz és kapok rá elegendő pontot!

A következő feladatom a szövegértés volt! Megfogadtam Kszanadu tanácsát és abban a sorrendben haladtam a feladatokkal, ahogy ő tanácsolta, szóval volt mindenre időm, nem kapkodtan, hallgattam a belső hangomra, a megérzéseimre! Szerintem a szövegértési feladatban a szöveg érthető volt, a kérdéseket is meg lehetett válaszolni! Kb 45 percet szántam rá és be is tudtam az alatt fejezni! Mindenhova jó hosszú mondatokat írtam, gondoltam inkább több legyen, mint kevesebb!

Ezután következett az eszperantóról magyarra fordítás! A szöveg a Vörös Kersztről szólt! Hogyan alakult, ki alapította, mi a története! Elég magával ragadó volt a történet szerintem!

Majd a magyarról eszperantóra fordítást csináltam! A költészet napja volt a középpontba! A szöveg nem volt hosszú, kb 6 - 7 mondat volt!

Végül a levél! Eléggé hezitáltam nem tudtam választani, nekem nem tetszett a téma! De végül az elsőt választottam! Írjak válaszlevelet külföldi barátomnak, hogy nem tudok elmenni a megbeszélt időpontban hozzá! Miért nem? Mi történt? KIre tudok támaszkodni, ki segít nekem? Kérjek elnézést, mert nem tudtam elmenni. Illetve ajánjak egy másik időpontot, amikor találkozhatunk és kérdezzem nyári terveiről! ( Bár nem nagyon értem ez hogy jön ide! Na mindegy.) Azt írtam , hogy azért nem tudtam elmenni, mert a kislányom eltörte a karját és el kell vinnem begipszelni a kezét! A segítségemre az anyukám van, aki mellette lesz, mert én egész éjszaka dolgozni fogok, mert én vagyok az ügyeletes a munkahelyemen! Mivel szorított az idő rövidre kellett fognom! Gyorsan elnézést kértem és ajánlottam, hogy a jövőhéten elmegyek hozzá, ha neki is megfelelő az időpont! Búcsúzóul leírtam, hogy adja át üdvözletemet a családjának, jó egészséget kívántam nekik és megkérdeztem mit fog nyáron csinálni! Aztán cím és elköszönés!

Hát ennyi...:) . Nem mondom, hogy nehéz volt, de azt sem, hogy kiráztam a kisujjamból! Remélem tényleg jól sikerült és most végre eredményes is lesz! Remélem Nektek is csak pozitív érzéseitek vannak! Külön köszönet azoknak akik gondoltak ránk, küldték a pozitív gondolatokat és szorítottak nekünk! Köszönettel: Barbi :)

Ui.: Majd írjátok meg ha meg lesz az eredmény , hogy kinek hogy sikerült! :)