aranyhal32 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 593

Én azt vettem észre, hogy valóban nem mindegy, hogy miből áll össze a napi adott kalóriamennyiség. A sok "üres" kalóriától csak éhesebb lesz az ember, mert a szervezet nem tudja hasznosítani, de ha tartalmas, fehérjében és rostban gazdag ételeket eszem, akkor jóval kevesebb is elég, jóllakom tőle. Ezért is mondják, hogy hiába eszik valaki sokat ( sok cukros és "szemét" kaját), attól még a szervezete nyugodtan éhezhet, mert nem jut hozzá a szükséges tápanyagokhoz, mikroelemekhez és vitaminokhoz. Persze az "üres" kalóriák is jók valamire: zsírt építeni:-((((

Ezért fontos, hogy lehetőség szerint a cukrot teljesen mellőzzük ( ne aggódjatok, nekem sem megy:-((  ), a bevitt szénhidrát- és zsírmennyiséget csökkentsük, a fehérjét pedig növeljük. Én pl. - ahogy már írtam - kenyérből csak rozsosat eszem ( magasabb a rosttartalma és lassabban szívódik fel a szénhidráttartalma, mint a fehér kenyérnek), de ebből is max. egy szeretet, azt is reggel. Ezután lehetőség szerint már nem eszem jelentős mennyiségű szénhidrátot. 

Persze kb. 2 hét telt el, mire beálltam erre a rendre, úgyhogy ne aggódj Zsuzsa, ha az első napokban még nem tudod tartani az eltervezett étrendet.  

Előzmény: zsuzsa (592)