Erika973 Creative Commons License 2011.03.28 0 0 5861

Sziasztok!

Majerika, Livie, Jaccu, gratulálok)))))

Bocsánat, de tegnap nem voltam net közelben.

Köszönöm így utólagosan is a nagyon sok segítséget. Manóknak is átadom mindenképp a tudásom, hisz ezzel csak nyernek. Én meg már végre felszabadultan élvezhetem az eszperantó nyelvet))) Eddig, bevallom, kényszernek éreztem, a vizsga miatt. Mostmár tudom, hogy nem kényszer, mindenképp velük is megismertetem!  (és én is hallgatni, és tovább is tanulni fogom, hogy el ne felejtsem. A   lernun már rég regizve vagyok, szóval, semmit sem feledek!!)))Angolt tanulnak, de mint a vizsga szövegértési feladata  is erről szólt, sok előnye van az embernek az eszperantó nyelv ismeretével is!!! Köszönöm umea és Glavego a segítséget.

Akinek meg nem sikerült, én csak azt tanácsolnám, hogy mindenképp nézze meg a pontokat, és ami kevés lett, azt gyakorolja. Szerencsére én nem kerültem ilyen helyzetbe. Gyakoroljatok, gyakoroljatok mindenképp. Én minden szabadidőmet feladtam, még az alvásét is, hogy sikerüljön. Betegen, 39 fokos lázzal is tanultam. Ha nem sikerült volna, akkor is folytatnám, kb 6 kilót fogytam. Kivoltam idegileg(pedig én nem nagyon engedhetem meg magamnak, mert ügyfelekkel telefonálok 8 és fél órán át), de elhatároztam, hogy muszáj meg lennie az anyagiak miatt.

Kitticica, írd be a keresőbe a titokfilm-et. Kb. másfél órás "előadás" de rászántam az időt, pedig gondolkoztam azon, hogy kb. 2 fordítást meg tudnék csinálni az alatt. Megérte megnézni, pozitívan gondolkodni. Nézd meg, ha gondolod.