aranyhal32 Creative Commons License 2011.04.08 0 0 666

Ügyesen csinálod, nem feltétlenül kell mindig mindent grammra méregetni! Én már most elég jól meg tudom saccolni, hogy mi mennyi kalória, ezért nem is mindig mérem le pontosan, hogy mennyit eszem. A súlyom pedig végre megint megindult: 75,8 kg vagyok, így már -8,2 kg-nál tartok, a legnagyobb súlyomhoz képest pedig -10 kg-nál!:-)))

Az idő nekem is sokszor gond, főleg ha kettőnknek kétfelé kell főznöm:-(( Ma például a páromnak bolognai spagettit csináltam, természetesen tésztával és sok reszelt sajttal. Ezt én nyilván nem ehetem meg, de a húsos mártásból szedtem ki magamnak, hozzákevertem egy kis főtt barna rizst, majd zöldbabbal és egy pici sajttal rakott zöldbabot készítettem belőle, összesütöttem kicsit és már kész is volt. Más íze van, mint a rendes rakott zöldbabnak, így legalább nekem is egy kis változatosság, és nem kellett annyira kétfelé főznöm sem. Ráadásul 10 dkg belőle 80 kcal, ami nagyon jó! El is neveztem bolognai zöldbabnak:-)) Azért bűnöztem is egy kicsit: tegnap kakaós csigát sütöttem, egy picit tegnap is és ma is ettem belőle:-(

Azért csináltam magamnak kalóriaszegény desszertet is, szederhabot. Fagyasztot szedret felengedtem, összetörtem, majd 3 tojásfehérjét kemény habbá vertem és egy kis édesítővel együtt összekevertem a szederrel. Az egész 100 kcal csupán, és kétszerre elég! Ha lesz már eper, azzal is ki lehet próbálni, bár inkább én azt magában eszem. Szerencsére soha nem ettem cukorral, így nem fog rá hiányozni, viszont lehet hogy kipróbálom  joghurttal összekeverve, egy pici édesítővel! Nyami-nyami, már én is várom a friss zöldségeket és gyümölcsöket!:-)))

Előzmény: zsuzsa (665)