kicsinap Creative Commons License 2011.04.17 0 0 1221

Szeretnénk írásba foglalni azt, hogy a sógoromék milyen módon elégítik ki a férjemet, hiszen ha eladják is a lakást, kifizetik belőle a jelzálogot (hogy lekerüljön róla az elidegenítási tilalom), akkor nem marad semmi a lakás árából. A sógorom benne van abban, hogy a lakás terheit most ő állja, de ezt rögzíteni szeretnénk mindenképpen, mert korábban azt is mondta, hogy az élettársa kap egy nagyobb összeget és abból leveszik majd a jelzálogot, de helyette felélték, másik lakás szigetelésére fordíottták. Tehát egy dolog, hogy mit mond, rögzíteni kell. MI abban is benne lennénk, hogy eladja neki a férjem az ő 50%-át, és apránként fizeti ki az árát, kamatok nélkül. Ő ugyanis most nem akarja eladni, mert a hitelüket valahogy 5 év után lehet előtörleszteni és az még nem telt el, mi viszont nem akarjuk fizetgetni a lakáshoz kapcsolódó költségeket. Ügyvéd azért kell, mert ő tudja, hogy mit lehet, és mit nem, jobb ezt előre tisztázni, a sógorommal is egyeztetve.

 

Megmondom neked itt, hogy ha rólam lenne szó, akkor visszautasítanám az egészet, de a férjem nem szeretné veszni hagyni ezt a pénzt, na meg azt mondja, hogy ideje, hogy az öccse felnőjön, és végre vállalja a felelősséget.

 

Apósom áruhitelt vett fel 500 e Ft értékben, van pár kifizetetlen számla is, remélem más már nem derül ki.:-)

 

Az a nagy helyzet, hogy most éppen házat vennénk, szóval van éppen elég saját bajunk, és 3 kicsi gyereket nevelünk, nagyon nem hiányzik plussz teher.