kertvárosi szúnyog Creative Commons License 2011.04.18 0 0 384

Sziasztok!

 

 Régi Hajdú gépünk van, már jópár éve üzemel. Problémám, hogy az öblítő adagolónál teljesen fekete, ezen kívül egyéb helyeken is, pl. az ajtó belsején, de itt csak kisebb foltokban.

Egy ideje szinte minden mosás után (még a nem túl koszos ruhák mosása esetén is) barna, föld színű anyag távozik nagy menyiségben a gépből az öblítés során, olyan, mintha totál sáros ruhákat mosna éppen a gép. Ez vajon egy régebbi sáros ruhák mosásából viszamaradt szennyeződés lehet, vagy esetleg valami más, talán gombák?

Olvastam a topic régebbi hozzászólásait, vsz. a fél liter 20 %-os ecettel való 90 fokos mosást fogom alkalmazni, de előre félek, hogy nem fog használni, mivel már hosszú évek óta használjuk a gépet, anyukám pedig őszintén szólva nem törődött azzal, hogy a penészt eltávolítsa. Én viszont elérkezettnek látom az időt, hogy a tettek mezejére lépjek!

Mit mondtok, ennek, hogy penészes a gép, milyen élettani hatásai lehetnek? Pesze, kicsit büdösebbek a ruhák, a gépen is érezni az állot szagot, de vajon okozhat-e ez a dolog egészségügyi problémákat, vezethet-e  helyzet gombás- vagy egyéb fertőzésekhez?