Kszanadu Creative Commons License 2011.04.27 0 0 6071

A tesztek pontszámához és egybem gyakorlásához a legjobb a     http://www.eszperantoteszt.fw.hu/ 

, itt a szókincsedet és a nyelvtanodat is erősítheted. ráadásul ugyanúgy pontoz, mint a vizsgán.

 

Arra törekedj, hogy az 50 tesztből legalább negyvenet, de inkább többet elérj, mert hiába nincs alsó küszöb, akkor is legalább a 60 %-ot célszerű elérni.

 

A magyarra fordításnál szép, magyaros mondatokre kell törekedni, ne  érződjön az idegen szórend, vagy kifejezés. Eszperantóra? Az sem ördöngösség, a lényeg, hogy észrevegyél benne minden buktatót.

 

A szövegértésnél  sokat segít a megadott pontszám, abból látod, hány információt várnak. Pl :egy birtokos vagy jelzős szerkezet minden elemét , esetleg felsorolásokat, de SOHASEM kerek egész mondatokat, hanem információegységeket várnak.Ennek illene a legjobban sikerülni, érdemes elsőként, friss elmével letudni, amikor még nem szorít az idő. 25 pont az mégiscsak 25 pont, kár lenne veszíteni belőle. Elvégre magyarul kell magyar kérdésekre válaszolni.

 

Jó, ha nem szótárazással megy el az időd, hiába van ott a szótár, nem lehet állandóan minden szót megnézni, valamikor írni is kell.

 

A levél átnézésében szívesen segítek, de ne várd tőlem, hogy le is pontozzam, csak kijavítom és észrevételezem. Elméletileg tudod az e-mail-címemet, küldd át a leveleidet, szívesen segítek.

 

Az Akadémiai Kiadós feladatoknál milyen eredményeid voltak, pl. tesztből?

Előzmény: rokatargy (6069)