jamjam90 Creative Commons License 2011.05.03 0 0 6136

Bocs, jól eltűntem. Remélem még aktuális a kérdés :-)

"Olvastam, hogy az internetes tanfolyammmal tanulsz. Hogyan készülsz a fogalmazás témakörre? Illetve a szövegértésre hogy gyakorolsz?"

 

Az internetes tanfolyamon vannak külön feladatok a fogalmazásra, többek közt a házifeladatban is. Van amit helyben tudok ellenőrizni, a házit meg a tanár javítja, akinek el kell küldeni.

 

A szövegértésre meg minden leckében ott vannak a hanganyagos feladatok, azt ott helyben tudom is ellenőrizni hogy jól sikerült-e.

 

De a tanárra se kell sokat várni, másnap, legkésőbb 2 nap múlva mindig megküldi a javított házimat, benne részletes magyarázattal, miért kell másképp írni amit írtam, vagy hogy lenne jobb, stb. A fogalmazási feladat valóban az, amit jobb ha tanár javít, mert géppel is lehet, de ott nem derül ki ha te más, szintén jó megoldást írtál, mint ami előre meg van adva mint lehetséges fordítás. Szóval nem szabad elspórolni a házifeladatra az időt, mert az sem maradhat ki ugye, hogy fogalmazni megtanuljon az ember egy másik nyelven...

Voltak eleinte meredek fordításaim, amin ma már jókat röhögök én is ha visszaolvasom :-)))

 

Én a tanfolyam erősségét mégis inkább a gyakorló feladatoknál érzem. Ez nem csak tesztelgetés, nem 4-ből kell választani vagy tippelni, hanem TUDNI kell beírni magamtól, a korábban megtanultak alapján. Ez tisztára olyan így mintha ott ülnék egy tanárral és kérdezgetne! És mégis otthon ülök és éjjel 2-kor tanulok, ha akkor van rá időm - ezt egy magántanár se csinálja meg nekem/velem :-)))

(márpedig sajna főleg éjjel van erre időm, most is volt két húzós hetem melóban, de azért nyomatom keményen az interneteset amikor tudom. Nincs merszem kihagyni napokat, mert már látom hogy akkor csak felejtek.)

Előzmény: hofizoli (6003)