rokatargy Creative Commons License 2011.05.10 0 0 6253

Kedves Lilaketo! Nekem ez a szöveg okozta a vesztemet! :( Sokat gyakoroltam erre a feladattípusra, de szerintem "nehézségét" tekintve ez áll az első helyen (a többiben azért volt olyan mondat, amit "teljesen" jól fordítottam - ebben viszont nem).

 

Kedves Kszanadu! Írtam Neked ímélt, még a vizsga napján, ma újra elküldtem, remélem, hogy megkapod!

 

Kedves Fórumozók! Túl vagyok az első (de sajnos nem utolsó) írásbelimen. Nem azt mondom, hogy halálra tanultam magam, de azért volt/van egy olyan tudásom, amivel már meg lehetett próbálni a vizsgát. Én azok közül való vagyok, akik először az írásbelin szeretnének túllenni, ne kérdezzétek, hogy miért. Ez az oka annak, hogy a szóbelit szeptemberre fogom halasztani, a nyáron még szeretnék szavakat tanulni.

Az írásbelimről: elcsúsztam a teszttel, legközelebb RÖGTÖN a táblázatba fogom írni a megoldásokat. Most sikerül 3 helyen is elrontani az átmásolás alkalmával a BIZTOS helyes megoldásokat. Itthon értem el 12 pontot is, most viszont örülök, ha lesz 6-7 pontom. A szövegértéssel nagyon sok időm elment, és még csak nem is lett jó! Egyes részei teljesen leblokkoltak. Összességében nem lett rossz, de nem érte meg ennyit foglalkozni vele. Az eszperantóról magyarra fordításom jól sikerült, de lassú voltam! Legközelebb a piszkozattal is vigyázni kell, mert rengeteg idő elmegy a "másolgatással"!

A levelet összacsaptam, rövid lett nagyon, szerintem nem fogják sokra értékelni, a Lilaketo által megkeresett szöveg fordítása meg egyértelművé tette: még nem jött el az én időm... Kicsit szusszanok, aztán módszeresen, még időben elkezdek tanulni a következő felvonásra (csak szeptemberben megyek). Lassú vagyok, és lehetne nagyobb a szókincsem! A vizsgán többek között erre jöttem rá.

 

Remélem, hogy a többieknek jól sikerült!