Patreides Creative Commons License 2011.05.19 0 0 7085

"I also noticed that you actually wrote the title track of Miss Kylie Minogue’s  Aphrodite. How was it working with Kylie? What inspired you to write Aphrodite?

Nerina Pallot:

Kylie started working with myself and Andy based on hearing ‘Better Than Today’ which ended up being her last single, and from that we wrote some more tracks, one of which was ‘Aphrodite’. I wanted to write something for Kylie that celebrated all the things I think she radiates, and all the reasons I have been a fan since I was a kid; femininity, love, her goddess quality. She’s a true icon and I wanted to give her a song to represent that."  (reflectiveinklings.com)

 

 

Úgy érzékeltem, itt többen nincsnek kibékülve a két dallal, amit Nerina az Aphrodite albumra írt, buta szöveg stb...  Most pár dal már ismert az ő új albumáról, ezeket magának írta. Ezek egészen mások, de szerintem elég jók. Nyilván más egy Kylie Minogue album, más egy Diana Vickers albumra dalt írni, és más egy Nerina Pallot album.

Tehát elég nyilvánvaló, hogy például a Better Than Today azért lett olyan, amilyen, mert pont ilyennek szánták. Ezek a dalok meg azért ilyenek, ilyen zenéve és szöveggel, mert ezek meg ilyennek készültek, egy más közönséget célozva meg:

Nerina Pallot - Put Your Hands Up (official clip)

All Bets Are Off (acoustic, guitar)

All Bets Are Off (acoustic, piano)

If I Lost You Now (acousttic, guitar)

History Boys (acoustic, piano)

Butterfly (acoustic, guitar)

Turn Me On Again (acoustic, guitar)

 

Kylie számára is készült több dal, más dalok is, de ő pont azt a kettőt válogatta ki az albumára. A Better Than Today egyébként pont arra jó, amire készült. Hogy a kiadó nem tudott belőle sikeresebb single-t csinálni, az már az ő sara.

Az Aphrodite meg nem véletlenül volt a koncert nyitó száma, az a dal is pont jó arra, amire készült.

Előre különben is elég nehéz megmondani, miből lesz nagy siker. Adele 21 lemezének, és a Someone Like You single-nek a hihetetlen népszerűségét ki jósolta meg előre? Többet adtak el belőle, mint 2004-ben Katie Melua Call of the Search albumából és a Closest Thing to Crazy kislemezből, pedig az akkor a briteknél kirobbanó siker volt.

Nyilván Kylie és a menedzsment lassan törheti a fejét, hogy a következő albumhoz kiket kérjenek fel szerzőnek, producernek. De a sikert senki nem tudja előre garantálni, ez egy ilyen üzlet.