viszkasz Creative Commons License 2011.07.19 0 0 752

Szia!

Mi az a +2% ? :) Már itt nem értem.

A befizetésekben valóban volt eltérés, éppen a kritikus (2008-2009-2010) éveket tekintve (egyszeri, nagyösszegű, lökésszerű befizetés, aztán 7 hónap szünet, munkanélküliség miatt).

Abban igazad van, a portfólió választás 2008-tól volt, de mégis, a kiküldött 2010. év végi értesítőben a "növekedési" portfóliónak volt a legnagyobb - 13,52% - nettó hozamrátája ("klasszikus" 6,56%, "kiegyensúlyozott" 10,15%), viszont tíz év átlagos hozamrátája már ennek a legalacsonyabb... ez már magyarázhatná. Ezt most olvastuk ki az értesítő kis táblájából.

De józan paraszti ésszel akkor sem tudom felfogni, hogy egy bizonyos időszakban a legnagyobb hozamot elérő összeg után mégis miért kap ennyivel kevesebbet most reálhozamként. Hová lett az a szép hozam hirtelen? 2011-ben mi történt, hogy odalett?... És annak, akinek 300 ezerrel kevesebb hozamot termelt a (valóban) kisebb kockázatú portfóliója, az meg miként kaphat - a másikhoz képest - annyival többet?

Reklamálni biztos nem érdemes, mert nyilván úgy magyarázzák, hogy ember legyen a talpán, aki azt megérti.

 

Hát, inkább csak kíváncsi lettem volna, hogy más pénztáraknál milyen összegre milyen hozamokat fizetnek. Mert legendák aztán terjednek nagyon!

 

Mindenesetre kösz mégegyszer az együtt gondolkodást és véleményedet.

 

Üdv

:)

Előzmény: Axióma (751)