Törölt nick Creative Commons License 2011.08.10 0 0 873

Kedves Conan40

A nyugdijjat nagy valószínüsséggel el kell felejteni mire mi oda is kerülünk, nekem még jó 40 év szal az idő alatt sok minden történik azt még meg is kell élni! De aki 20 év mulva megy nyugdíjjba az is szívni fog!

 

Mert ha lesz is csekély összeg lesz.. abból nem fog tudni senki megélni!

Nem a kormány hibája, hanem ott baszák el az egészet amikor a sok pályakezdöt 1998 ban kötelezöen beléptették, és a pénzt eltözsdézték szó szerint! Ez miatt szív mindenki, nekik egy egy kurva jó anyagi forrás és háttér volt, gondoljunk már bele egy kicsit a teljes hozam így sincs meg és egy pénztárnak nagyon sok ügyfele volt! 

Mivel alap hogy a pályakezdöknek be kelett képni 98 tól lehet számolni.. Mekkorát kaszáltak ezzel! A kormány ott hibázott hogy kötelezövé tették a belépést.

Aki akar az be léphet aki akar az nem! De én az ilyen pénztárakban nem bizok!

Ott az önkéntes pénztár is 10 év után felveheted a hozamot a tőkét nem mert megadóztatnak a saját befizetett pénzedből! Ez nem gusztustalanság?

És amikor nyugdíjjba mész illetve el telt a 20 év akkor veheted fel adó mentesen! Nekem a mai napig bent róhad 65 ezer forintom, ami ingazodik össze vissza.. ki venni nem vehetem mi mivel 2008 ba be léptettek és azóta ott van egy fillért nem fizetek rá! A következö lépés az lesz hogy abba is belefognak nyulni csak idö kérdése és majd kapunk egy szép kis hozzamot ami lesz kb 15-20 ezer forint. Ez is patkányság!

Aki gyüjtögetni szeretne én azt tanácsolom mindenkinek hogy ne ilyen fos pénztárakkal kezdjen, hanem ott a bankkártya folyoszámlán egy lekötött betét és ennyi vagy egy takarékbetét könyv! Az igaz hogy nagy kamata nincs, de ugye ez is pénztöl függ mennyi van bent ha van bent valakinek 30 milliója nem rossz a kamat! :)

 

Azon belül ezt bármikor kedved szerint felveheted és egy fillér adó nincs utána!

És nem basznak át, mert amit te be fizettél az ott meg is marad és a kamatokkal ugyan annyit biztos hogy vissza kapsz illetve többet! :)

 

Lehet taktikázni, itt az emberek is hibásak voltak hogy beléptek ebbe, és a kormány is hogy elfogadta az ilyen javaslatokat, és tudjátok sokan nem olvasták el a kisbetüs részt a szerződésben.

 

Én is így basztam rá, mivel én nekem Önkéntes pénztártagság sem kelett volna ha tudom hogy ott rohad bent a pénzem XX évig!

Annyiból jó volt hogy a BKV hozzá adott 3 % ot én meg fizettem egy 1000rest.. De mire oda kerülök hogy azt felvehetem majd max a családba a gyerekeknek fogok tufni venni belöle egy egy vattacukrot a városligetbe ha ki telik majd belöle egyáltalán! :)

Előzmény: Conan40 (870)