Axióma Creative Commons License 2011.08.10 0 0 875

Alapvetoen a korfa a bunos, amiert nem mehet az eddigi feloszto-kirovo. Innentol kezdve az mnyp rendszer _kell_ (felteve, ha a nyugdij intezetet fenn akarod tartani es nem a gyerekeire bizni az idoset), es az allamnak - atmenetileg - mindenkepp fajdalmas. Ezt persze siman lehet tetezni hibakkal. Szigoruan szvsz resz kovetkezik!

Egyreszt A kormany (mindenkori) hibas lehet a dijak maximumanak meghatarozasaban (egyreszt kezdetben indokolt lehetett, utana le kellett volna csokkenteni, ahogy a mult es a meret adta, most meg lehuztak de vszinu - bar nem biztos - tulsagosan alacsonyra).

Masreszt a kormany (effektive nem lehet mast mondani, a mostani) hibas, hogy kenyszeriteni probalt mindenkit a visszalepesre (kozszfera elbocsatasi alap, 24% jarulekrol adova valtoztatasa), raadasul ez a lepes a gazdasagnak is csak egy pici fellelegzes, de sokkal nagyobb jovobeli szivas aran.

Harmadreszt a kormany (mostani) hibas a realhozam mint olyan kifizetteteseben, es meg csak az se zavarja oket, hogy logikai nonszensz hogy eltozsdeztek, de fizessek ki. Mondjuk ez nem kenyszerito elem, de majdnem...

Negyedreszt vis major, a valsag miatt.

Te bevaltottad az xxx Ft egyenleged (annak realhozamon kivuli reszet) egy (mindenkori) kormany altali, (mindenkori) jogszabalyoknak megfelelo nyugdijosszeg igeretere. Ugy dontottel, ezzel jobban jarsz. Ehhez kepest azt gondolod, hogy a mostani, megvedett nyugdijak se lesznek jovobeli nyugdijak. Akkor meg miert?

 

 

Előzmény: Conan40 (870)