Axióma Creative Commons License 2011.08.10 0 0 879

Nem vagy semmi...

Nyugdij: kell, mert egyebkent mindenki elkolti, es aztan sorbaall segelyert (jobb esetben, rosszabb esetben meg vagy rendor kell minden ilyen ember melle, vagy kriminalizalodik).

Tehat muszaj, hogy kotelezo legyen.

Az mnyp nem plusz befizetes volt, csak atiranyitas.

Az onkentes ket uton gyult ossze: 1. munkaltato adomentesen adhatta 2. munkavallalo nettobol befizetett, de utobbira akkor kov. evben jart adojovairas ra (szinten az onkentes szamlara). Nem ertem, miert csodalkozol, hogy ha nyugdij miatti takarekoskodast masra hasznalsz, akkor elveszik az adomentesseget? Merthogy errol volt szo, nem ugyanaz, mint a sajat beteted (annak jovedelme is kamatadozott!) kivetele.

Ha allamiban 2 ev mulva meghalsz, kap max. az ozvegyed talan 1 evig valami kieg. nyugdijat... az mnyp-ben viszont az a toke az orokose', mert csak nyugdijba vonulaskor valtozik at biztositasi termekke (az se kotelezo valtozat).

Vicces vagy ezzel a "bukas volt" a penztar szoveggel, mikor a kifizetesekben 70e az atlagos REALhozam. Es ebben a maradok (altalaban a nagyobb osszeggel rendelkezok probaltak maradni) me'g nincsenek is benne.

A kormany nem ide tartozik hanem a polidilibe, de felteszem mar kitalaltad, hogy ez a mostani nekem se kedvencem...

 

Előzmény: Törölt nick (876)