Henike1979 Creative Commons License 2011.09.02 0 0 976

Most vettem elő a papírjaimat(nálam is a portfólióra hivatkoztak),klasszikusba raktak be,pedig a korom alapján(1979.) növekvőbe kellett volna.1997-2009.október 30-ig növekvőben voltam.2009.szeptemberétől léptem át az Aegonhoz.Alig várom,hogy hétfő legyen és felhívhassam őket:

 

A Klasszikus portfóliót abban az esetben ajánljuk, ha 5 vagy annál kevesebb éve van a nyugdíjba vonulásig. Ez a portfólió a legalacsonyabb kockázatot képviselő befektetési kosár, amely döntő részben biztonságos állampapírokat tartalmaz, ezért megtakarításai egyenletesen, nagyobb ingadozások nélkül gyarapodhatnak, ezzel megőrizve a nyugdíjcélra megtakarított összeg reálértékét.


A Kiegyensúlyozott portfóliót azoknak ajánljuk, akiknek 5-15 évük van a nyugdíjba vonulásig. A nagyobb részt biztonságos állampapírokat tartalmazó portfólióban a hazai és a nemzetközi részvények is helyet kapnak, amelyek hosszabb időtávban jelentősen javíthatják a befektetési eredményeket.


A Növekedési portfólió befektetési szempontból a legmagasabb kockázatot képviselő portfólió. A kötvények mellett nagyobb részben tartalmaz hazai és nemzetközi részvényeket, amely hosszabb távon magasabb hozamelvárást eredményez. Azoknak ajánljuk, akiknek több mint 15 évük van a nyugdíjba vonulásig, és a magasabb hozam elérése reményében vállalják a kockázatot.