andorr Creative Commons License 2011.09.04 0 0 3078

huh, én most a Wiz7-et nyomom, annak a végefelé járok, de azért megpróbálok visszaemlékezni a 8-ra.

 

Nagyjából ismerem, melyik jó fegyver hol található meg a játékban, így én aszerint szoktam kiválasztani a karaktereimet.

 

Ha tudsz angolul, itt van a kasztok, fajok leírásai, party tippekkel együtt:

http://www.gamefaqs.com/pc/374906-wizardry-8/faqs/55174

 

De konkrétabban a te partyd esetén:

Lizardman Fighter: gyúrj rá a  sword-ra és shieldre (értelemszerűen ezekkel harcoljon),  Arnikában vedd magadhoz a Bloodlust nevű kardot, ami a legjobb fegyver a játék elején.  A bank alatti részben található, ahova lift segítségével lehet lejutni.  Oda kell adnod a 3 kártya valamelyikét a bankos  asszonynak. (a kártyák:  a Rapax kovács, He'Li és Anna ládájában vannak)

A Bloodlust átkozott, így csak Remove Curse varázslattal vehető le, vagy ha van Bishopod.

Magasabb szinten a Fang nevű kardot add neki, ami azt hiszem keleten található egy magas hegy tetején lévő templomban kemény harc árán. Nem emlékszem a hely nevére, valamilyen Wilderness.

Fejleszd fel maximumra a Strenght-t, és Vitality-t, később jöhet Dex, speed.

Elf Ranger: Azt hiszem, dex, sense való neki az elején, adhatsz neki ílyat, puskát is. A legjobb puskát (Blundebuss)  Kunar árulja az Umpani táborban.

Elf Valkyrie:  Szerintem human jobb Valkürnek, de az Elf is jó.  Akármilyen fegyver jó neki, de a Lándzsa a legnépszerűbb, mert arra kap bonuszt.  Többféleképp lehet fejleszteni.  Strenght + Vitality, ha inkább harcos.  Ha varázsolni is szeretne, akkor Vitality helyett Piety.

Human Monk:  Van egy nagyszerű fegyver, a Zatochi Bo, ami monkoknak való. De azt nehéz megszerezni, így ha kezdő vagy, inkább Martial Artsa gyurj, és puszta kézzel üssön, nagyon erős karakter, főleg magasabb szinten.  Strenght + Speedre állj rá, ha maxon vannak, akkor jöhet Dex, vagy akármi (Vitality pl.).  Ha esetleg megvan a Zatochi Bo, és ki van maxolva a Martial Arts, érdemes kipróbálni ezt a botot is, hátha jobb. Ezesetben persze tegyél pontot a  Staff-ra.

Dwarf Priest, Faerie Mage:  Kár, hogy nem indítottál Bishopot, mert ebbe a játékban ő tud megtanulni minden varázslatot, igaz, lassabban tanul, mint a többiek. De szerintem így is lehet boldogulni.  A lényeg, hogy egyikük tanulja meg a védővarázslatokat, amik állandóan legyeneke a party-n:    Armorplate, Magic Screen,

Nem védő, de szükséges:   Enhanched Blade, X-ray, stb.  Nem emlékszem mindegyikre, de 7-8 ilyen varázslat nálam szokott lenni állandóan a party-n, a Legfontosabbak ezek közül a két védő.

 

Kicsit megtévesztő, általában a legtöbb szerepjátékban a Mage szokott lenni az az abszolút varázsló, aki mindent meg tud tanulni. Itt nem így van, itt a Bishop az abszolút, nélküle is végigvihető a játék, de érdemes olyat indítani.

Ebben a játékban ( a 7.-ik résszel ellentétben)  nem érdemes átképezni senkit, mert az új szakma nem az 1-es szinttől indul, hanem folyatódik, így nem fogsz gyorsabban fejlődni.

 

Nem a legjobb party, amivel kezdtél, ha esetleg elakadnál és újrakezdenéd, megmutatom, milyen csapattal érdemes menni kezdőknek:

 

Lizardman Fighter:  Strenght, Vitality, Sword (Bloodlust és Fang)

Faery Ninja:  Strenght, Speed,  Staff (Cane of Corpus az egyik legjobb fegyver a játékban, Don Barlone-t kell megölni, ő dobja, és csak faerie Ninja használhatja)

Dwarf Monk: Strenght, Vitality, később Speed,  Martial Arts (ha van Zatochi Bo, akkor staff)

Női Hobbit Gadgeteer:  Dexterity, Speed,  Lock pick (ő legyen a zárnyitő),  magas szinten nagyon erős a pisztolya, érdemes indítani ilyet is. Azért kell női, mert a szerszámai a Staminát hazsnálják (olyan, mint a varázslóknál a mana). Nézz utána a neten, hogy kell összerakni a szerszámokat,  olyan, mintha lenne egy varázslód, aki  tud lőni pisztollyal, és staminával "varázsol".

Női Elf Bishop:  igazából férfi is lehet, csak én bishopba a nőket szeretem :)

Piety, Intelligence,  később Speed, sense.  Neki nem kell fegyver, ő varázsló lenne. Szintlépéskor csak ezeket fejleszd:  Wizardry, Alchemy, Psionics, Divinity. A többi gyakorlással fejlődik.   Varázsolj, gyakorolj sokat vele, hogy gyorsabban fejlődjenek a képeségei, a játék mindig kiírja, hogy éppen mire kapott pontot, biztos észrevetted.

Utolső karakter: lehet akármi, már ha 6-os party-t akarsz (kezdőknek ajánlott). 

      Ranger:  Én a helyedbe mookot csinálnék, mert van egy baromi jó kétkezes kard   (Giant Sword), amit csak mook tud hazsnálni.

      Alchemyst: italokat készít alváskor, és tud vegyészkedni is (pl. Light heal + Mod. Heal = Heavy Heal), a neten szintén található táblázat a lehetőségekről (akárcsak a Gadgeteer szerszámokről)

      Bárd:  mindenképp Nő legyen, érdemes Hobbitból. Van egy Stamina-regeneráló nyaklánc Arnikában a templomban, amit csak nő tud használni.

 

Remélem kielégító volt a válaszom.  Itt van még egy Wiz8-as oldal rengeteg tippel, leírással, térképpel: 

http://www.zimlab.com/wizardry/flamestryke/wizardry8/menuw8.html

 

szólja, ha valamit nem értesz, szívesen segítek akár msn-en is

üdv

Előzmény: ZaphodBeeblebrox (3077)