Törölt nick Creative Commons License 2011.09.19 0 0 1604

Annyi eszem azért van, hogy ha már nekem nem akartál válaszolni, utánanézzek a Candidás topikban, mitől lettél annyira ideges, hogy rögtön piros betűkkel kezdtél kiabálni. Egy látszólag ártatlannak tűnő kérdés hatására.

(Ezt a részét sem kellene megmagyarázni, mert talán most újat mondok, de a nagybetűs írás kiabálást jelent az Interneten. A Netikett értelmében nem is illendő. Színes betűkkel pedig komoly ember nem ír komolyan vehető hozzászólást, mert ez főleg hülyegyerekek szórakozása. Vagy infantilis felnőtté. Továbbá vizuális beállítottságú ember számára zavaró is. A nagybetűs kiabálás szintén.)

Tehát nézzük, mit írtál a másik topikban:

A hagyományos orvoslási müdszerrel egyetlenegy esetben sem mutattak ki (pedig volt vér,-szélet- és köpetvzsgálat).

Szóval semmit nem mutattak ki nálad, de azért bebeszéled magadnak is, másoknak is ezt a gombás dolgot, erről ennyit... afelett már lazán átsiklasz, hogy a hasmenést csökkentő Immodiumtól, amit tavasszal beszedtél, már önmagában is javulás állt volna be. Ha kórokozók lennének a beledben, azt ugyanis nem lenne szabad megfogni, mert súlyosbodhatna a helyzet.

Egyéb esetben viszont a krónikus hasmenés megállítása elősegíti a belek kellő feltöltődését, normál tónusát, perisztaltikáját, ezáltal javul a felszívódás, tápanyagellátás, amitől eleve jobban lesz az ember. Helyreáll a szervezet normál működése, rejtélyes bajok váratlanul elmúlhatnak.

Természetgyógyász persze bemagyarázza, hogy Candidás voltál, még el is hiszed. De itt én vagyok a fanatikus, aki nem is foglalkozom már Kombuchával, részben lustasági alapon. Továbbá én magam is írtam korábban:

A tejsavas erjesztésű élelmiszerek, mint a joghurt, kefír, savanyú káposzta, kovászos uborka, kenyérital, kumisz, Kombucha stb. alapvetően ártalmatlan, sőt egészséges élelmiszerek. Legfeljebb a túlzott savterhelés okozhat problémát. A szervezet elsavasodása közismerten nem előnyös, mértékkel fogyaszthatók.

Mert annyira fanatikus vagyok, hogy csak mértékkel ajánlom? Gondolkozz már ember, mielőtt csak úgy benézel magadnak dolgokat, gombákat stb...

Másik dolog, én egyáltalán nem azért írtam, mintha bárkire rá akarnám erőltetni az igazam. Nem is arról volt szó, egyszerűen csak tapasztalatokat írtam le, amiből mindenki azt von le, amit akar. A többi része engem szinte már nem is érdekel, csak hobbiból írtam. Ezért is tűnt furcsának, amikor váratlanul azzal jöttél, hogy "legyen nekem igazam". Kit érdekel ez?

Meg az tűnt még furcsának, hogy határozott kijelentéseket teszel, kész diagnózisokat állítasz fel, hogy milyen alapon, az már rejtély (hasraütés?).  Ezért gondoltam, hogy esetleg megkérdezem. Meg is lett a válasz, ahogy sejtettem.

Előzmény: Kenyérsütés (1602)