dzsaffar2 Creative Commons License 2011.09.22 0 0 66

Kicsit összefoglalva;

 

"Kr.u. 567

A Képes Krónika szerint Atilla hungár király halála után 104 évvel a hungárok másodszor jöttek ki Szkítiából. Tehát ebben az évben betelepült a Kárpát-medencébe egy nép, amelyet bátran nevezhetünk várhunnak, vagy hung(v)árnak. A korabeli források szerint a gepidák országát győzték le és foglalták el. A következő évben a Dunántúlon vagy negyven éve élő longobárdok „maguktól” elvonultak Észak-Itáliába. 

Kr.u. 580 körül

------------

Csak ők nem magyarok. Csak lesznek évszázadokkal később. 

Te is tudod. Felesleges ezeket nekem idézni.

 

Na már most, ha várhunnak nevezett népről beszélünk, akkor miután te hivatkoztál Szádeczky-re azt is tudnod kell, hogy a varhunok létszáma kevés volt. Mintegy húszezer fő!

 

 

 

"1.§ 

AZ AVAROK A TÜRK FENNHATÓSÁG ALÓL MENEKÜLVE NYUGAT FELÉ VÁNDOROLNAK
(552[ ? ]-557) (21)



Menander Protector EL p. 450, 3-4; 452, 6-10

Midőn Iustinos császár uralmának negyedik esztendeje kezdődött, megérkezett a türkök követsége Bizáncba . . . A császár megkérdezte: "Világosítsatok fel bennünket, hogy mekkora tömegű avarság vonta ki magát lázadóan a türkök fennhatósága alól és vannak-e még most is e népből nálatok?" A válasz ez volt: "Vannak még, ó császár, akik híven ragaszkodnak a mi országunkhoz, azok pedig, akik megszöktek tőlünk, úgy vélem, körülbelül húszezren lehetnek."

 

Szádeczky- Kardoss, idéeztt mű, 14. old. 

 

Ez azt jelenti, hogy akárcsak az árpádiak az avarok(varhunok) is nagyon kevesen voltak a Kárpát- medencében és hasonló nagyságrendben voltak min a magyarok a Kkárpát- medencei népességhez képest.

 

 

Üdv Safi

Előzmény: IDOHIDEPITO (63)