klsderm Creative Commons License 2011.10.03 0 0 2384

Kedves János!

 



Alapszabály:

 

Ha megnézi néhány orvoskollégám (Balogh, Nowinszky, Szabó, Pfeiffer, Varju doktorok) honlapját, vagy beszél velük, mindannyijuk azt fogja mondani, hogy férfi törzs szőrtelenítésénél a kívánatos (elérhető) cél a szőrzet lényeges csökkentése, és nem a végleges, örök eltüntetés.

 

Bizonyára emlékszik, 14 éves korában a törzsén csak piheszőr volt, majd 18-20 éves korában a mellbimbó, has csík körül megjelennek az első vastagabb, sötétebb szőrszálak. Majd 25 után a mellkas szőrössé válásával a háton is néhány szőrszál megerősödik. Ezzel egy időben a hajzat pedig kezd szép lassan ritkulni. És a folyamat nem áll meg itt. 50 éves korra a hát is kifejezetten szőrössé válik, a hajzat meg szépen megritkul, rosszabb esetben eltűnik. Ez a folyamat, némi időeltolódással nagyon sok férfinál bekövetkezik. Ezzel a folyamatos, új szőrképzésre, a szőrzet genetikailag kódolt megerősödésére akartam utalni.

 

A férfi hát szőrtelenítésnél mutatkozik meg igazán a végleges, tartós fogalom összemosódása. Melyek a leehetőségek:

 

-       lézeres szőrtelenítés egy életen át (kb. 50 éves korig), 2 évig 10 kezelés, majd egy-, kétévente egy fenntartó kezelés, alkalmanként 50-70 000 Ft.

-       elektrolízises kezelés, alacsony energiával, hogy ne legyen heg, 2-4 éven át heti 1-2 óra kezeléssel, majd fenntartó kezelések időszakonként, szintén egy életen át, alkalmanként 10-20 000 Ft.

-       elektrolízises kezelés, magas energiával, jól látható heggel, 2-4 éven át szintén heti 1-2 óra munkával. Itt már nem kell fenntartó kezelés, mert a magas energia mindent visz. De ilyenkor a hegek már 2 méterről virítanak. Az ár fentebb.

 

Lézeres szőrtelenítésről, szőke szőrnél információt kaphat a szortelenites.info.hu honlapon a törzs pontnál. A 8. és 9. képen szőke szőrnél látható a fiatalember 6 kezelés után.

A 23. képen pedig egy érdekes eset van: 36 éves páciens háta azért ilyen térképszerű, mert 5 éven át járt (minden héten!) kis energiájú elektrolízises kezelésre. Aztán megunta és elkezdte a lézeres kezeléseket. Szőrzet van 5 kezelés után is, de sokkal életszerűbb a bőre, mint a tűs kezelések után.

 

Mi nem végzünk elektrolízist, de pácienseket, akiket nem érdemes lézerrel kezelni (néhány szőrszál az állon, mellbimbó körül vagy ősz szőrszálak), azokat Korsós Katalinhoz irányítjuk.

 

Kádárdr

Előzmény: stahlhelm (2383)