Di_ti68 Creative Commons License 2011.10.04 0 0 1344

 

Sziasztok!

 

Mi augusztus 30-szept 6-ig voltunk az El Mouradi Skanes Beach Hotelben. Azért választottuk ezt a szállodát mert magyar nyelvű animációval és gyermek megörzéssel, hírdették. Ehhez képest magyarul csak annyit tudtak, hogy szervusz-vizibusz és az a lány, aki elvileg a gyerekekkel foglalkozott volna, éppen szabadságon volt. 3 fiatal srác volt az animátor, szerveztek minden féle sport versenyeket, volt vizi aerobic, este gyerek disco meg felnőtt program is, de csak idegen nyelven.

 

Nem véletlen hogy már nem Dino clubbos, mert a gyerek klub egy lepusztult bungalo egy pár tönkrement játékkal, és egy hinta+csúszda.

 

A tengerpart a reggeli rendszeres "halászás" ellenére koszos és szemetes volt. A tengerpart sekély részén építési törmelék vegyült a homokba, amiben vizszintes feketet csíkokban rakodott le az a szennyeződés, ami a szálloda partjától nem messze mind két oldalon a tengerbe futó szenyvízcsőből sordodott vissza a partra. Rögtön az első napi fürdésnél megcsíptek minket a medúzák is. Mindenez után nem volt már sem kedvünk, sem gusztusunk a tengerben fürdeni. A vízből azonban különleges kilátás nyílt a parton nem messze félbehagyott épitkezésre és a két hatalmas piros-fehér csíkos gyárkéményre?! Monastirban egyénként a part is jobb volt, a víz pedig tiszta, de sajnos ez csak szombaton tapasztalhattuk meg...

 

A medúza csípésről egyébként az idegenvezetőnk világosított fel minket, úgy tünt nem lepi meg a dolog?! Szerencsére a kisfiam miatt volt nálam Fenistil és attól el múltak a csípések.

 

A szálloda egyébként megfelelt az arab 4csillagosnak, a kaja bár sokféle volt, hamar unalmassá vált. Viszont a takarítás és a mosogatás itthoni mércével még 2csillagot sem kapott volna. A szálloda, még az étterem is tele votl léggyel, a központi medence mellett pedig kimondottan beteg kinézetű macsakák voltak bentlakók. Mivel foltokban hullott a szőrük és tényleg nagyon gázul néztek ki, nem mentünk a közelükbe, de ennek ellenére, sikerült haza hoznom egy Microsporia nevű bőrgombát, amit csak macskák terjesztenek. A bőrgyógyász szerint nem is kell hozzájuk érni, mert elég ha a hámló bőrükkel hozzá dörgölőznek a kerti bútorokhoz, vagy a parti homokba hemperegnek/piszkítanak. Hát én most egy hónapig szedhetek egy 6ezer forintos gombaölö gyógyszert, amitől még rosszul is vagyok!

 

Mindezt megírtam a Taurus Reisennek, de válaszukban csak arra tértek ki, hogy a meduzál vonulásáról és a hínárról nem tehetnek. Ezért ma felhívtam őket, és rákétdeztem, hogy a többivel mi van (a prospektusban meghírdetett magyar animáció és gyerek megörzés, higiéniás problémák) erre visszahívást igértek, ami persze még nem történt meg.

 

Nem vagyok egy reklamálós fajta, nincsenek illuzióim, nem hiszem hogy elismernék a hibájukat és bármilyen módon megpróbálnának kárpótolni minket, de mivel 7év után most voltunk először nyaralni, a pénztárcánkhoz mértem nem kevés pénzért, elvártam volna, hogy azt a szolgáltatást kapjam, amiért fizettem...

 

Ha lesz valami fejlemény, majd megírom.

 

Üdv,

 

Di_ti