BSzTom Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1398

A TV2 riportja (szokás szerint) csak a felszínt érintette. Nézzünk tehát az emlegetett "szaki" munkájának a mélységébe. A mellékelt fotókon látható kályhát - helesebben: pokolgépet - is ő építette. A képek nem túl jók, ezért kommentálom:

1.: az ún. falközé épített kályha két U-alakú, egymással semmilyen módon össze nem kötött, "falra épített" kályharészből állt. Tehát a kályha oldalfala gyakorlatilag a fal volt, a kályha maga pedig két, a falnak támasztott U-alakú izé. Sem a falhoz nem volt kötve, sem a két rész egymáshoz.

2.: ami számomra felfoghatatlan volt: a kéményt kb 50cm-es magasságig elbontotta, alatta fordult a III.-IV. járat (nem tudom, figyeltek-e - a kémény a levegőben lógott) és a VII. sor magasságában egyszerűen vágott rá egy lyukat, kipufogó gyanánt. Máris megspóroltuk a járatfalat, meg a bekötőcsövet, ugye.

A többi hülyeségéről nem ejtek szót (azért mégis: a tűztérfal tégla, de "becsülettel" elburkolta 2cm-es samottéglával pl.).

A legborzasztóbb az, hogy ezzel a "kályhával" egy minden fillérért becsületesen, kőkeményen megdolgozó ember pénzét nyúlta le, aki aztán a többiekhez hasonlóan hiába próbált érvényt szerezni garanciális igényeinek.

Magunk közt szólva teljesen felesleges is lett volna, hiszen el tudom képzelni, hogy javít az, aki így épít.

A Mekk Mesternek ehhez képest tök jó ötletei voltak. :)

 

 

 

 

 

 

 

Üdv,

T

 

Előzmény: Kályháskristóf (1394)