Törölt nick Creative Commons License 2011.11.13 0 0 3832

Tisztelt olyan szülők, akik Érden a gyerekeik egészségét is féltik és azok életét fontosnak tartják!

 

Ma olvastam a www.meggyesek.hu oldalon az alábbi cikket:

 

http://hirszerzo.hu/hirek/2010/12/5/20101203_kozetkeztetes_gyermekek_onkormanyzat

 

meg ezt a cikket:

 

http://nol.hu/archivum/archiv-480889.

 

Megdöbbenve szembesültem azzal, hogy az ezidáig csak közszájon pletyka szinten beszélt hír beigazolódott, mi szerint szent figyiszes vezír által diktatórikusan kormányzott önnönkormányzat felrúgta a szerződést a Junior Kft-vel, aki eddig a bölcsitől az ovikig ellátta a gyerkőcöket városunkban ebéddel és több helyi intézménybe frissen főzve készítette az étkeket. Lehet, hogy nem mindenkinek a szája íze szerint,de friss volt és attól a pletykák szerint nem volt egyetlen gyerek sem beteg sem bölcsiben,sem oviban,sem isiben.

Most tehát igaz, hogy a Pensió 17 Kft. kapja meg a lehetőséget, hogy innen távol a Bp. X. ker.-ben 3 műszakban üzemeletett konyhájában éjszaka főzze meg a gyermekek másnapi élelmét és azt reggel ahova kell kiszállítsa.

 

Felvetődik a kérdés? Valyon minden iskolában meleg is lesz az az étek,amit a gyerkőcöknek a tányérjába ebédkor oda tálalnak? ha jön a nagy meleg friss is lesz az az étek.

 

Bár iskolás még a gyermekem, de hálát adok az égnek, hogy már nem szorúl rá erre a kényszer étekre és ez által legalább ilyen téren is tudok óvni az egészségét.

 

Persze elgondolkodtató az, hogy a mindeg mit eszik a kölök, de mivel ingyen van(mert már 3 gyerek fölött nagycsaládos potyán kapja a kaját) az is jó lesz neki.

 

Előbb a település, majd a lakosság,aztán az oktatás, most a gyerekek tönkretétele. meddig kell még ezt tűrni?