Llg Creative Commons License 2011.11.13 0 0 7861

Azért pl. megtudnád válaszolni azt az egyszerű kérdést, hogy mondjuk egy 25 lövéses 90g-os V telepet (semmi durranó vagy ilyesmi nincs benne), azt hogyan is feleltetnéd meg a 14035-nek?

 

Megjegyzem, ha valóban átlátnád a hatályon kívül helyezett 155-öst, akkor a 14-15§-ra hivatkozhatnál inkább, bár a Rollinda által felvetett EU-s beszerzést éppenséggel az sem érinti.

 

Ezenkívül javaslom olvasgatni a Római szerződést (ami ugyebár nálunk is közvetlenül hatályos), Alkotmányt (mindkettőt), és Jat-ot.

Plusz a 173/2011-es EU jogának való megfelelés része sem haszontalan olvasni való.

 

Ha pedig nem tűnt volna fel Rollindának nem az a baja, hogy a nem CE-s terméket az ORFK szóbeli tájékoztatása alapján nem lehet árusítani, hanem az, hogy az egyébként ugyanabba a kategóriába tartozó egyes nem CE-s termékeket lehet, egyes nem CE-s termékeket meg nem lehet árulni. Mindezt ráadásul úgy, hogy a lehet kategóriába tartozók közt közismerten van olyan aminek semmilyen Eu-n belüli tanúsítása sincs (nem CE-s tanúsítás se).

 

Tudod amikor a szeptember elején beadott engedélynél a x megyei rendőr kéri a 4-es termék CE tanúsítását az azért elég zavaró és el is keserítő (megjegyzem ha CE kötelezett termék lenne, akkor is fura lenne az értékesítési lánc legvégén lévőtől kérni a tanúsítást magát)

Előzmény: rollinda (7855)