velorex0 Creative Commons License 2011.12.15 0 0 1360

T. Fórum!

örökbefogadott "testvérem" - miután nem jött ki szüleimmel (drog, alkohol, cigaretta) - közjegyzői okiratban egy "öröklésről lemondást tartalmazó szerződést" kötött velük és ennek ellenértékeként egy belvárosi lakást és felszerelését kapta, ahova el is költözött.

A "testvér" több mint négy évig feléjük sem nézett, szüleimet én látogattam rendszeresen (külföldről) és nagyobb anyagi támogatást nyújtottam többször is nekik - amiből szüleim a "testvér" adósságát, fogcsináltatását, kompjuter-tanfolyamát fizették...

Most, hogy már két éve munkanélküli vagyok, kevesebb pénzbeli juttatást tudok számukra bitosítani, viszont a nyáron még javításokat csináltam a házon, októberben vasrácsot hegesztettem az  ablakra stb. és apámat hoztam-vittem a kórházi kivizsgálásra.

Novemberben kiderült hogy szüleim egy idő óta ismét felvették a kapcsolatot a "testvérrel" és már májusban egy öröklési szerződést kötöttek gondozás fejében vele a javára.

Leszámítva ezt az erkölcsileg tisztességtelen eljárást velem szemben, van-e jogilag valami lehetőségem a második szerződést megtámadni? (Véleményem szerint ha valaki egyszer már ellenérték fejében, szerződésben lemondott az öröklésről, nem köthet ugyanarra mégegyszer szerződést.)

kösz a választ