hirvike Creative Commons License 2012.01.27 0 0 933

Köszönöm az elismerő szavakat!

 

A vékony fonal megtálásával még én is küzdök, mert mindenképp 100% poliakril fonalat akarok használni (az eladás miatt, mert aztán ki tudj, ki hogy mossa), de abból elég vastagakat lehet kapni. A legjobbakat még az Euroshop = minden 390 Ft-os boltból tudom beszerezni, de már ott sem a régi a kínálat, mert eltűnnek a jó puha, rugalmas fonalak, és abból nem lehet olyan jól kötni a Barbie-ra. (illetve majd ki kell kisérleteznem az optimális szemszámot az újfajta fonalhoz.)

 

A varrással nekem alapból semmi bajom, de egy kötött négyzetet hengerré alakítani egyrészt macerás, másrészt csúnya lesz a találkozásnál. Minek ezzel kínlódni, ha lehet körben is kötni?! :-)

 

Most még saját kútfőből dolgozom, de már találtam egy oldalt, ahol mindenféle csodák vannak (és nem is zoknikötés technikával). A bal oldali számokra kattintva feltárul a csodák országa:

http://www.stickatillbarbie.se/

 

Van zokni is, de inkább kihagyom, mert a mini kézitáskába is majd beletört a bicskám, amikor 4 x 3 szemmel próbáltam kötni a 20 cm-es tűkkel... De a bátrak számára egy kis motiváció: