Axióma Creative Commons License 2012.03.27 0 0 990

Az mar tudtommal nem all, hogy rokkantnyugdij sincs, hiszen az allami befizetes most mar szolgalati idot szerez.

En arra szamitok, hogy mire en nyugdijba megyek, az allami nyugdij merteke majdnem fuggetlen lesz attol, hogy ki mennyit es mennyi ideig fizetett be, az osszes ember annyit kap, hogy talan ehen nem doglik. Ahhoz kepest minden egyes forint csak plusz lehet (bar persze az mnyp-bol is elparologhat -> eleg egy forintbedoles, vagy jogszabaly-valtozas ami alapjan a tokenek 20, befizetesnek 40%-at hasznalhatjak mukodesre).

Azt se hiszem el, hogy most van lehetoseg utoljara kivenni a munkaltatoi kiegeszitest meg a realhozamot. Most ezt mondjak. Mint ahogy a multkor azt mondtak, soha nem lesz tobb eselyed visszalepni. Biztos vagyok benne, hogy amig eselyt latnak ujabb fillereket beszedni, addig ezt parszor meg el fogjak jatszani. Felteve persze, ha van egy tokos mnyp, amelyik marad, es kitart akkor is, ha me'g egy orbanista valasztas lesz. Ha mind borul, akkor ott jarunk, mintha soha nem lett volna mnyp (persze a kiegesziteseket bukjuk, abban az ertelemben hogy az a munkaltatonak teher volt, ami helyett adhatott volna mast, de az nem akkora nagy osszeg talan).

Adomany: sztem nem kotelezheto, azt tuti nem vagyok hajlando fizetni. Tagdij: kotelezheto, bizonyos mertekig (ertve itt az idotartamot is) hajlando lennek, DE ugy lenne az igazi, ha az adozottbol befizetett tagdijat ugy kezelnek, mint a munkaltatoi kiegeszitest, es borulas eseten (a jovairt reszet) visszaadnak. Sot, 5 ev utan is visszaadhatnak... (adomentessegi hatar miatt irtam).

Előzmény: Laslow (989)