gyergyan Creative Commons License 2012.04.04 0 0 7

Sziasztok,

Nagy kérés lenne, hogy a földrajzi neveket helyesen írjátok le? A Dél-Georgia-sziget nevét legalább 3 féle módon lehet megtalálni a képaláírásokban , többször helytelenül. Különben meg sokszor pongyola a fogalmazás. pl. " A P & O tengerjárója, a Canberra kiköt Dél-Georgában" . Eleve rosszul írják szerencsétlen sziget nevét . A másik meg, hogy a hajó nem Dél-Georgiában köt ki, hanem a Dél-Georgia-sziget partjainál vagy valami hasonló. Nem tudom én nem vagyok újságíró, de ez azért igényesebben hangzik.

Még valami , ami még feltűnt, hogy azt olvashatjuk, hogy :" Március 19-én 50 argentin katona szállt partra a szigetcsoporthoz tartozó Déli-Georgián". Ez a sziget nem tartozik a Falkland-szigetekhez , az más kérdés, hogy a háború idején oda tartozott, de akkor azt kell írni, vagy egyáltalán semmit.

Nem akartam kötözködni csak annyira sokszor lehet olvasni pongyola fogalmazásokat, tele helyesírási hibákkal, hogy szerintem erre jobban ügyelni kellene , elvégre gondolom ezeket a cikkeket is újságírók írják és nem kisiskolások. Ha tévedek, bocs.

üdv

 

Gyegyán Sándor