Törölt nick Creative Commons License 2012.04.16 0 0 21575

A Vodafone-nak megszavazhatnánk a legaljasabb mobilinternet szolgáltató címet. Bepalizza az ügyfeleit egy-egy majdnem elfogadatónak tűnő konstrukcióval, majd miután kellő számú ügyfelet megszerzett, rendre megszünteti a szolgáltatásait, és azok helyett rabló-tarifákat vezet be.

 

A Vodafone úgy fogalmaz, hogy a tarifa(csomag) változik, valójában azonban egyszerűen megszünteti a konstrukciót, amivel bepalizta a vevőket, és teljességgel elfogadhatatlan alternatívát ad, ami még csak nem is hasonlít a csali-szolgáltatásra.

 

Az internet szolgáltatás tarifájának kiszámíthatónak, és ésszerű összegűnek kellene lennie. Amikor ez a topik indult egy évtizede, a Matáv éppen megszüntette kiszámítható tarifájú (átalánydíjas) internetszolgáltatását, a Vodafone pedig annak ellenére aláállt a Matáv által cserben hagyott ügyfélkörnek, hogy nem volt hozzá megfelelő technológiája. Átalánydíjas internetet ajánlott, majd műszakilag nem tudta teljesíteni a vállalásait. Mikor már kellő számú előfizetőt megszerzett, egyszerűen megszüntette az átalánydíjas internet szolgáltatást, cserben hagyva ügyfeleit.

 

Most ugyanez történik. Az InstantNet nem volt egy jó tarifa, arra nem volt alkalmas, hogy az ember rendszeresen használja az internetet, de szükségmegoldásnak alkalmi használatra megfelelő volt. Ha valaki csak kis mennyiségű adatot akart használni (például időnként megnézte az online menetrendet), annak elfogadható volt a tarifa, és amikor az ember nem forgalmazott adatot, akkor nem is fizetett érte.

 

Most ezt a tarifát (amivel egy csomó űgyfelet vásároltak, és egy csomó kínai modemet eladtak) megszüntetik, és olyat "ajánlanak" helyette, amivel egy menetrend egyszeri, alkalmi megtekintése 700 forintba kerül.

 

A Vodafone nem méltó arra, hogy tisztességes szolgáltatónak legyen tekinthető. Egyszerű csaló, ügyeskedő. Bár nyújt szolgáltatásokat is, alapvetően abból él, hogy olyan szolgáltatásokat számláz ki csalárd módon megszerzett ügyfeleinek, amiket azok nem vettek igénybe. Például hétszáz forintot az Elvirában egy indulási időpont megtekintéséért.