Levinen Creative Commons License 2012.05.05 0 0 4109

A legutóbbi gyűlésen én is azok között voltam, akik javasolták, hogy adjunk még egy esélyt a Mekdánnak, lévén, hogy akkor még csak egy évig kísérhettük figyelemmel a ténykedését, illetve annak hiányát. Akkor ugye megvolt az a mentsvár, hogy minden baj mögött a Gropius áll és egyszerűen nem tudnak kibontakozni. Ma már úgy látom, hogy ez a tehetetlenség, nemtörődömség, semmittevés a cégnek az alap üzletpolitikája. Most nem mennék bele, hogy mi az, ami nem jött létre a megtárgyalások után, mert ez a lista igen hosszú lenne. Egyszerűen azt látom és érzem, hogy senki az égvilágon nem képviseli a házat, nem veszi észre a hiányosságokat, egyszerűen magunkra lettünk hagyva. Most már én is a mellett vagyok, hogy minél előbb le kellene váltani a Mekdánt, mert most egy kicsit utánajárva a cég eredetének, egyre jobban kezdek aggódni. Azon fogjuk észrevenni magunkat, hogy a cég felszívódott és nem tudom mennyi pénz tűnt el a kasszánkból. Nem mondom, hogy ez biztos bekövetkezhet, de a mai világban ezen egy cseppet sem csodálkoznék. Ha a Mekdán tényleg azon lenne, hogy a lakókkal együttműködve, hogyan tudna a lehetőségekhez képest a legjobban dolgozni, hogy mi is szívesen fizessük ki a bérüket, akkor nem kellene még most májusban is azon aggódni, hogy lesz-e még valaha gyűlés? Nekem nagyon sántít a dolog.

A legutóbbi gyűlésen is nevetséges forintos kiadásokon vitatkoztunk, csip-csup dolgokkal ment el a 4-5 órás megbeszélés, ahol lehetett volna csak a fontos dolgokról beszélni. Sok embert érdekelt, hogy mire nem szeretne relatív kevés pénzt kiadni, de az már nem érdekli őket, hogy a NAGY PÉNZ, amit kifizetünk az üzemeltetésre, azt mire is adjuk ki! Az emberi butaság na az mindig jelen van! De ahogy akkor láttam, a "vendéglátóink" is nyugodtan nézték végig, míg mi, illetve egy-két értelmi fogyatékos milyen hülyeségen fennakadva szeretné hallatni a hangját és az "én is itt vagyok" effektust érzékeltetni.

Mondjuk, nekem az is fáj egy kicsit, hogy SZB csak úgy azt mondja, hogy nekik elég volt. El tudom képzelni, hogy vannak olyan körülmények, melyek ezeket a döntéseket eredményezték, de szerintem ez akkor sem így működik. Én úgy gondolom, ha ez a döntésük, akkor össze kell hívni egy gyűlést és ott megbeszélni a közösséggel. Az Ő érdekük is az, hogy ne dőljön ránk a maradék "tető". Egyébként tényleg kíváncsi lennék, hogy az SZB miért döntött így, illetve nem csak valami sértődésből kifolyólagos a döntés, amit valamelyik fórumozó rossz pillanatának köszönhetünk.


Ennyi ember egy lakóparkban és csak párunkat foglalkoztatnak a közösség dolgai, elképesztő vetülete hazánknak.
Nyilván ezek után sem lesz nagy változás, de legalább kiírtam magamból, és ha valamelyik megérzésem beigazolódik, legalább Én elmondhatom, hogy szóltam.