naox Creative Commons License 2012.06.01 0 0 8012

"Szerintem az a baj, hogy iszonyatos félelem van, ebből jön a döntés képtelenség..."

igen, sajna ez a lényeg. Egy bürokratát semmi sem érdekli, csak az, hogy megtartsa a székét. Abból, ha valamit megtilt sose lesz baja, ami nincs, az nem fog fölrobbanni. Ha valamit engedélyez, na az esetleg elszállhat. Egyszerűen ez a hivatalnok-mentalitás, nemcsak nálunk, hanem világszerte.

És ez egyben megmutatja a követendő stratégiát:

1. tudomásul kell venni, hogy a bürokrata a seggét védi, és ebben kekll őt támogatni, azaz "alátenni" a felelősség áthárítására alkalmas papírokat (állásfoglalások, hatástanulmányok). Soxor megesett, hogy kértünk valamit, és adtunk a kérvény mellé (független cégtől) hatástanulmányt. Erre szóltak, hogy írjunk új kérvényt, ne adjunk hozzá hatástanulmányt, erre ők kérnek hatástanulmányt, erre mi gyorsan beadjuk. Így dokumentálva van, hogy a csávó körültekintő volt, nekünk meg pont annyiba kerül a dolog, és nem is tart tovább az engedélyeztetés.

2. el kell érni, hogy veszítsen azon, ha agyatlan módon tilt. Igen, meg kell bízni a fia cégét biztonságtechnikai szakértői munkák elvégzésével. Sok esetben még értelme is lehet a dolognak, (az más kérdés, hogy te fele ennyiből is megcsinálnád).

 

(azt persze tudom, hogy kurvára nem jó, hogy ez így megy...) 

Előzmény: Llg (8006)