oxidizer Creative Commons License 2012.06.17 0 0 8053

Totál igazad van! És ezért is sajnálom ezt az egész dolgot, mert ellehetetlenítik a dolgot. Megmarad az az egy-két tűzijáték a nagyobb városokban (ahol a költségvetés még elbírja), de oda meg bekerülni lehetetlen (mint tudjuk)!!!

 

Tegnap este volt a győri Nyárnyitó Fesztivál, melynek keretében megejtettek egy tűzijátékot is. Egy dolog rendkívül szemet szúrt nekem. A kilővés helye a Baross híd volt - nem tudom ki ismerős Győrben, de megpróbálom körülírni. Szóval ez a híd a várost kettészelő vasút felett ível át. A telepítés a hídra felvezető út kezdeti szakaszán volt, ami azt jelenti, hogy alatta még nem a vasút volt, hanem egy út,  két parkoló (a híd jobb és bal oldalán), a parkolók mellett lakó és középületek (városháza). Tehát ha a telepítés helyétől kihúzna az ember egy mérőszalagot keresztben a híd korlátok felé, akkor kb. a korlátokig 5-7 méter lenne, az épületekig kb. 25 méter van. De a hídkorlát után (igaz szintben lejebb) már autók álltak és emberek voltak mint nézők. Magyarán a biztonsági zóna sehol nem volt meg keresztirányban, és akkor a visszahullási zónát ne is említsem. Mindezek ellenére simán lőtték a legyező telepeket (kresztirányban), 100-125 sőt szeritem még 150 mm-es bombákat is!!

Kérdezem én, amikor az én tűzijátékomnál a Tisztelt Katasztrófavédelmi szakemberek a 30-35 méteres biztonsági zónában a 100 mm-es bombát már nem engedik meg, és 20 centiket tologattatja velem ide-oda a telepeket/kalodákat, akkor itt mi volt szituáció?? Mivel érte el ezt a Kivitelező pirotechnikus (cég), hogy neki mindent lehet?? Bár van sejtésem a dologról!!!

Előzmény: rollinda (8052)