JJJJJJJJJJJ Creative Commons License 2012.07.17 0 0 311

Sziasztok!

Több régi sorozat címét keresem, amelyek az RTL-en voltak láthatóak, már több hozzászólásban olvastam, hogy keresitek ezeket, de válasz még ezekre nem jött, úgyhogy upolom egy kicsit ezeket, hátha valakinek beugrik.

1. A Mágusok(Spellbinder)-kal egy időben/után kezdődött el, ebben a sorozatban egy anyuka és a két fiú gyermek leköltözik az édesanyjuk szüleihez, majd a két fiú a padláson talál egy követ és azt kívánják, hogy az édes anyjuk ismét boldog legyen, az anyuk pedig a földszinten pont a gyermekkorára emlékszik vissza, amikor is a legboldogabb volt. Majd a kőnek a hatására teljesül a fiú kívánsága, és az anyuk ismét kislány lesz, majd a kő lelke megjelenik előttük(ember formában, fehér ruhában, a sorozatban többször is madár formájában láthatjuk, ahogy követi őket) és elmondja nekik, hogy csak akkor változhat vissza, ha a kő összes darabját megkeresik összeillesztik és kívánnak megint, így hát a két gyerek útra kél és különbőző próbákon keresztül megszerzik minden részbe a kő 1-1 darabját. Az első ilyen rész egy középkori faluban játszódik, ahol a kő egy bálvány része volt, amit úgy sikerült megszerezniük, hogy a falu vezetője rosszul látott, erre rájön az egyik srác és a szemüvegéért cserébe kéri a bálványt, amivel megszerzi a kő második darabját (a padláson volt az első). Jó hosszan leírtam :) még tudok a többi részből is idézni, de azt hiszem, aki tudja miről beszélek az ezek után biztos ráismer :).

2. A második szintén a Mágusok(Spellbinder)-kal nagyjából egy időben játszódott, szintén az RTL-en,viszont ennél már az emlékeim kissé megfakultak, lehet, hogy rögtön két sorozatról van szó, az egyikben 3 gyerek volt a másikban 5 viszont a sorozat tematikája nagyon hasonló ezért arra gondolok, hogy mind2 esetben ugyan az volt a rendező/gyártó. Amire emlékszem, hogy ezek a gyerekek különféle kalandokba/rejtélyekbe csöppentek, ami nagyon megmaradt bennem, hogy egy-egy ilyen kaland 3 részből állt, amit szombaton, vasárnap játszott az RTL, így mindig tudtam, hogy lehet, hogy 1 hetet kell várjak a folytatásra :), még annyit talán, hogy erdős területen játszódott volt kastély is néhány részbe, illetve valamelyik gyerek csapatnál volt a egy papagáj is, és ilyen német táj nevek ugranak be, de lehet, hogy angol volt.

Aki megmondja valamelyik sorozat címet az vendégem egy sörre :D