Pak 88 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 4928

Közel egy hónapos bécsi tartózkodás eredményei.

 

Domori Chuao Cacao criollo 70 %

Claudio Corallo Plantacao De Terreiro Velho gyömbéres70 %

Michel Cluizel Premier Cru de Plantation Mangaro 50 % (2009 Salon du Chocolat Award Tablette Artisanale, Academy of Chocolate Bronze Winner 2009)

Kétféle Menakao csoki: egy 80 %-os és egy 63 %-os Combava and pink pepper

Kétféle Zotter: egy 55 %-os mandulás földimogyorós ("Für Dich") és egy 50 %-os kesudiós ananászos ("Gute Besserung")

Rauch Guácimo 47 %-os (100 gr mindössze 2 euróért, vétek lett volna kihagyni)

Végül egy Ja! Heumilch-Schokolade 34 %-os csoki. Kíváncsi voltam, milyen, mert a Ja! elsősorban tejtermékeiről ismert. Egyáltalán nem csalódtam, nagyon jó minőségű, ízletes, tejes aromájú csoki, csak ajánlani tudom.

Zaabär Pure forrócsokoládé (Trinkschokolade) -magas kakaótartalmú csokiital, nekem nagyon ízlett, erőteljes kakaóaromájú ital, még sok tejet hozzáadva is megőrizte aromáját és sötét színét.

 

Ezen kívül kipróbáltam az angol Whitakers csokit, Black Cherry ízben. Ez tulajdonképpen egy meggyes tölteléket tartalmazó feketecsoki fondant. Elég édes, de a csoki íz és aroma is jól kijön. Végül egy francia csokis süti a Meinlből, Biscuiterie de l' Abbaye Chocolat Noir 40 % fekete csokit tartalmazó süti.

 

Talán csak a Claudio Corallo volt egy picit csalódás, mert a nagy hírverés után -nevezetesen, hogy ő teljesen másképp készít csokoládét, mint a többiek-kissé jobbra számítottam, de szerintem semmivel sem finomabb, mint a Michel Cluizel vagy a Menakao-ez utóbbit is állítólag mostanában nagyon felkapták. Nem rossz, de olyan nagyon nem különbözik a többi felső kategóriás márkától. Mindenesetre érdemes megkóstolni.

 

Amiről már korábban írtam az Amedei Chuao és a CioMod. Mindkettő káprázatosan finom, legalábbis nekem nagyon ízlett. Tulajdonképpn ide tartozik a Domori Chuao is, szintén rendkívül finom, elegáns, elbűvölő csoki.