antiopa Creative Commons License 2012.08.13 0 0 8844

Sziasztok!

 

A hét végét (2012.08.11-12.) kitűnő társaságban a Természeti Örökségünk Alapítvány meghívására az Őrségben töltöttük!

Gyakorlatilag egy szakmai találkozón vehettünk rész,hiszen Sáfi Aki a fórumnak is szerves része,kalauzolt bennünket a Nemzeti Park területén.

Bemutatásra került az Alapítvány eddigi munkája és ennek eredményei,láthattunk különleges természeti értékeket,élőhelyeket,fajokat.

 

Odaérkeztünkkor Sáfi "terített asztallal fogadott"-hiszen egész éjjel világított egy HMLI amely fényére egész sereg A.yamamaí ült be fotós csapatunk nem kis örömére!De volt ott sosemlátott A.caja sereglet (megjegyzem évek óta nem láttam) melyet mindenki buzgón fotózott!

Szenderből ott ült vagy tíz populi több elpenor és porcellus,de volt pinastri is.

 

Sajnos a szombat nem túl jó időt hozott,de ezt feledvén az időt és a remek társaságot maximálisan kihasználtuk!Voltunk Orfalun,Szalafőn,majd ebéd után Kercaszomorra indultunk ahol Sáfi bemutatta hol tart a több éve futó élőhely védelmi és rekultivációs program!

Gyakorlatilag lépésről-lépésre láthattuk azt a munkafolyamatot,amely egy beerdősült elvadult területből csodálatos ősi ökoszisztémát hoz létre.

 

Számomra nagy élmény volt ez a bamutató és a nagy számú lepkafajok látványa igen megnyugtató!

 

Néhány lepkefaj a szombaton bejárt élőhelyekről,az éjszakai és vasárnapi anyaggal később jelentkezem!

 

 

 

 

 

Köszönöm Sáfinak és természetesen Áginak ezt a remek hétvégét és a továbbiakban is Sok Sikert Kívánok!   Baráti üdvözlettel!    Antiopa