VladTepes Creative Commons License 2012.08.16 0 0 472

Szia!

Corvi01 szaktárs most szólt, hogy újabb helyen köszönt vissza a macskakaja rovarevő madárnak téma. (ezt a topikot eddig nem is láttam, gáz, hogy ennyi párhuzamos témájú topik van :-()

 

Nos, ha van egy kis ráérő időd, olvasd el ebben a topikban, Madárfiókák felnevelése , amiket leírtunk rovarevők eneveléséről, etetéséről (pl keres rá a rozsdafarkú, vagy cinke szóra - bár nem olyan vészes az egészet is átolvasni, ha átugrod a téged nem érdeklő hsz-eket).

 

A legjobb a légy, a fogott apró repülő rovar, szöcske, aztán bolti apró tücsök, viaszmoly, majd a gyászbogárlárva, lisztkukac. Kihagytam a boltban kapható csótányt, mert az külön szót érdemel > jól eltartható, házilag is könnyen szaporítható, nem igény spéci elbánást, és az apró, közepes darabokat imádják a légykapó méretű (de akár nagyobb) rovarevők is. Az egy másik dolog, hogy sokan a csótitól még csipeszel megfogva is iszonyodnak.

Vitamint, corvimint is egyszerű vele bevinni, mert jól feltapad rá, s ha hisztis a madár (nem akarja porzottan megenni), akkor át lehet verni > ember beporozza a csótit, majd a dobozban hagyja, csótik buzgón megmosdanak - így benyelik a port, majd ismét porzás, mosdás, benyelés....és kész is a belülről porzott csóti-vitaminbomba :-)

 

Előzmény: Törölt nick (471)