szaboildiko Creative Commons License 2012.08.18 0 0 1028

Igen, nem tudom, te hogy kötsz, én általában úgy szoktam, hogy az utolsó szemet nem kötöm le, hanem csak leemelem és a fordulásnál az első szemet lekötöm. Így szép egyenletes lesz mindkét széle a kötésednek. Nomármost, ha a két tűdön van összesen 26 szemed, akkor igy kössél. (A fonák oldalon kezdünk, tehát itt nem fogyasztunk). Lekötjük, fordulunk (a sima oldalon vagyunk ugye?)-igen. 

 

Kérlek, ahogy olvasod úgy kössél szóról, szóra, akkor biztosan sikerül jó?!

 

Az első szemet lekötöd simán, a második szemet leemeled, a harmadik szemet simán lekötöd és a leemelt szemen áthúzod (ez egy szem fogyasztást jelent), amikor az utolsó előtti 24-25. szemhez érsz, akkor azt a kettőt csak simán egyben lekötöd (ez a második szem fogyasztásod) az utolsó szemet csak simán leemeled és fordulsz, Most már csak 24 szemnek kell lennie a két tűdön, ezt a módszert folytatod mindaddig amig összesen 10 szemed nem marad. Vigyázz, csak a sima oldalon fogyasztunk, a forditottan nem!

 

Remélem sikerült elmagyaráznom, ha nem, nyugodtan szóljál. Tudod ez a sarok kötés is, ahogyan a leirásomban is irtam, nagyon sokféle lehet, nekem ez tűnt a legegyszerűbbnek, ezért is csináltam a kisokost. De, ha másnál találsz könnyebbet amit jobban meg tudsz jegyezni, nem sértődöm meg egyáltalán. A lényeg, hogy amit szeretsz meg tudd tanulni:-))

 

Előzmény: Tmanka906 (1027)