Baila vidrum Creative Commons License 2012.09.25 0 0 106

Nagy fánál tekergünk mesetérképpel

 

Ingyenes gyerekprogram 5-tól 99-éves korig 
szeptember 29-én szombaton 12:00–19:00 óra között 
a Börzsönyben a Piribék-tisztáson

 

Gyere a Börzsönybe a Márianosztra fölötti Piribék-tisztásra, ahol a mese varázslatos világa vár!

 

Ha nem találkoztál még velünk, kedvcsinálónak nézd meg ezt a videót amit a pilisi tekergésen készítettünk tavasszal. 
Megnézheted a Kapolcson készített fotóalbumot is a „Rókaszemű menyecske” mese-tekergésről.

 

Ezúttal szeptember 29-én a nagy tölgyfánál az „Égigérő fa” című Benedek Elek mesét játszuk el. Ha leány vagy,átélheted, milyen a virágos réten táncolni a Királylánnyal. Ha fiú vagy, kondás Jánoskával és a malacokkal rophatod együtt a férfitáncot. Tedd próbára magad, szedd össze bátorságod és mászd meg az égigérő fát, hogy visszaszerezd az elrabolt királykisasszonyt!

 

A tisztáson körülbelül óránként adjuk majd elő a mesét, a nap folyamán többször.  Jelmezbe öltözünk, elhozzuk megunkkal hangszereinket is és megmozgatunk minden apróságot és megifjodásra vágyó felnőttet. Az "égigérő" tölgyfára kötéllétrát és hintát is rakunk nektek! A végén jót kacagunk majd együtt!

 

Napközben vagy hazafelé tértedben a Nagy-Galla vagy Közép-Galla csúcsáról megcsodálhatod a Dunakanyar panorámáját. Ha úgy döntenél, hogyaz aznapi 18:30-as naplementét és a telihold feljöttét a Galla csúcsáról nézed meg, visszafelé jöttödben a Piribék-tisztáson meglepetés is vár majd! S hazafelé gyalogolva próbára teheted majd még egyszer bártorságodat: zseblámpával a kezedben, a telehold fénye által segítve, sétálsz majd vissza a kocsihoz.

 

 

Mit hozz magaddal:

- Börzsöny túrista térképet- Kényelmes bakancsot vagty sportcipőt, meleg ruhát, sapkát,- Elemózsiát, gyümölcsöt és ivóvizet (a Pillangós kút merítős forrás a tisztástól 0.5 kmre található)- Esőűző kabátot- Elemlámpát, ha naplementére velünk maradsz, sátrat, derékaljat és meleg hálózsákot ha estére is

Megközelítés:

Autóval Budapestről a távolság 65 km ami kb 1 óra. A 2A úton gyere Vácig, itt Szob felé térj le.  A 12-es úton Kismaros után fordulj Kóspallag felé, majd térj el balra Márianosztra felé.  A kisvasút végállomásánál parkolj, ami a falu északnyugati szélén található.- Vonattal gyere el Szobig (1 óra az út). Itt szálj át a a kisvasútra, ami elhoz Márianosztrára (kb 40 perc alatt).- Gyalogosan indulj el északnyugatnak a zöld jelzést követve. Ha jól figyelsz látsz majd spárgából és fákból kirakott útjelző nyilakat is, amit mi rakunk ki segítségül. A térképen a László forrásnál a zöld jelzés eltér balra, fel a hegynek, de te menj  tovább egyenesen a szekérúton, amin eddig is jöttél a patak folyását követve. Nemsokára eléred a Pillangós-kutat, ahol tölthetsz vizet és nemsokára megérkezel a Piribék-tisztásra. A túra kényelmesen sétálva, gyerektempóban 1-1.5 óra alatt tehető meg- Tájékozódj az utolsó kisvonat indulási idejéről idefelé jövet!

 

Kérjük:

Ezen a linken jelezd, hogy mikor jössz- Vidd jó hírét eseményünknek, szerte a világban, küldd tovább ismerőseidnek ezt a meghívót- Keress Facebookon Bailavidrum, vagy írj e-mailt bailavidrum@gmail.com hogy értesülj programjainkról

Örömmel várunk, 
A Bailavidrum csapat