tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.09 0 0 12762

"266. § (1) Aki

a) veszélyes ebet tenyészt, az ország területére behoz, onnan kivisz, versenyeztet, vagy engedély nélkül tart,

b) veszélyes ebet jogszabály megszegésével elidegenít, vagy megszerez,

c) a veszélyes eb ivartalanítására vonatkozó jogszabályban előírt kötelezettségét megszegi,

d) a veszélyes eb tartására vonatkozó jogszabályban előírt biztonsági előírást megszegi,

vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

 

Ez a jogszabály, ez melyik? Ez lenne?

http://www.fvm.hu/doc/upload/200407/35_1997_korm.pdf

7. § (2) A veszélyes és a veszélyesnek minõsített eb olyan megfelelõen zárt, bekerített vagy elkerített helyen (kennel) tartható, amely megakadályozza az ebnek a közterületre történõ, felügyelet nélküli kijutását, illetve, hogy az eb embernek vagy állatnak sérülést okozzon.(3) A veszélyes és a veszélyessé minõsített eb tartására szolgáló ingatlan be-, illetve kijáratain: "Vigyázat! Veszélyes eb!" feliratú táblát kell elhelyezni. A szöveg mellett támadó ebet ábrázoló grafika feltüntetése szükséges. A táblát jól látható helyen, megfelelõ módon kell elhelyezni.

 

 

 

Csak mert ezt mindkettőt megszegte, ennyi amiről tudni lehet legalábbis, hogy nem tartja be... az udvarra belátni nem lehet, nem tudja senki, hogy tartja a kutyát, de nyáron a szomszédunk édesapját és kutyáját is megtámadta az utcára kijutó kutya, csakúgy, mint anno a fiamat Bellával.

 

A bejáraton sincs előírásnak megfelelő tábla, csak egy szokásos állatkereskedésben kapható "vigyázz, harapós kutya" kerek táblácska.

 

Ha a fentiek alapján vélelmezhető, hogy ez megáll (a veszélyes eb tartására vonatkozó jogszabályban előírt biztonsági előírást megszegi, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.), akkor a "vétséget" kinek kell jelenteni, jegyző, vagy rendőrség?

 

Köszönöm előre is...

 

 

Előzmény: nextdoor (12757)