FSO Papa Creative Commons License 2012.10.15 0 0 6983

Nos, megfordult már néhány autó, illetve autókkal foglalkozó ember a közelemben, de erről a határbiztosításról még életemben nem hallottam.

Ahogy idézted is, ugyanezen törvény azt is kimondja, hogy a Rendszámegyezményhez csatlakozott országok járműveire ez nem vonatkozik.

 

Persze kérdés, hogy egy olyan autó, amit X országban kivonnak a forgalomból, Y országba történő export végett, annak Y országban kell-e biztosítva lennie azon időszakban is, ameddig még nincs ott forgalomba helyezve.

 

Van autóm, amit februárban vettem Németországban és csak pár hét múlva rendszámozom ki...szerintetek? :)))

 

Német ismerősöm épp a múlt héten kért tőlem tanácsot, hogy vett egy autót Angliában, hazavitte, a saját privát parkolóhelyén tárolja egy ideje. Valamelyik kedves szomszédja felnyomta, most épp jár a rendőrségre, ugyanis azzal nyaggatják, hogy van-e az autónak biztosítása. Mert: az utcán áll, rendszámozott, bármikor beleülhet valaki és vezetheti.

 

Angilában pedig ettől az évtől kezdődően azt mondja a törvény vagy biztosítva van egy autó (műszaki, útadó is befizetve), vagy forgalomból ideiglenesen kivonva, de ilyenkor mégcsak parkolni sem szabad vele közterületen. Olyan nincs, hogy van egy autód, vizsga, adó rajta, de biztosítás nincs. Ha jól tudom, idehaza is így van már néhány éve.

Előzmény: AZS (6981)