Kenny___ Creative Commons License 2012.11.04 0 0 4949

Par napja irtam egy hosszabb valaszt ide, amit - mino meglepetes - megevett a kkurva forummotor. Ezutonn is sun alaku esernyot kivanok az outputnyilasaiba...

 

Tomoren: ha tudsz, akkor szerezz Cluizel "Los Anconest" (neonzold) es Via Grancinat (vilagoskek). Utobbi nem tudom, kaphato-e meg, az elobbi meg nem volt a kedvencem, de miutan tobb helyen olvastam, hogy az utobbi par evben valamit valtoztattak a processzen, tenyleg sokkal jobb lett. Ugyancsak tudom ajanlani a Concepciont (narancssarga), nekem az az alapellatmanyom, mikor epp nincs mas. =]

 

Valamint. Domori Chuaohoz mg nem volt szerencsem, de Porcelanahoz mar igen. Erdekes a kulonbseg, sokkal sotetebb es melyebb az ize, ami egy reszrol tetszik, mert eroteljesebb a mogyoros felhang, masreszt viszont nincs meg benne az Amadei kifinomult eleganciaja, sokkal... sarkosabb. Ugyancsak Domoribol tudom ajanlani az Apurimacot, teljesen szurrealis, milyen ize is lehet a kakobabnak. Altalaban nem rajongok a savanyu/fanyar cuccokert, de ez egyszeruen zsenialis, siman a top 5-ben van. A Sambirano is nagyon finom, de azt sokkal jobban szeretem bab formatumban (az Apurimac ehetetlenul savanyu), csont nelkul a kedvencem a kategoriaban. Volt meg valami venezuelai csokijuk, amire nem emlekszem, az is utott, a Cluizel Concepcionhoz hasonlo, csak sokkal erosebb es teljesebb az ize, jobb a texturaja (utobbit talan a hozzaadott kakovaj hianya teszi).

 

Plusz melegen tudom ajanlani az Amadei Grenadajat (zold vagy homokszinu azt hiszem), nem tudom lehet-e mar kapni normal kiszerelesben, anno csak kis 5 grammoskent lehetett hozzajutni. Erdes es vad, de ugy is szeretjuk. Illetve mondanek meg egy meglepoen baromi jo amerikai csokit, amit par eve vettem San Franciscoban egy helyi boltban, de mar boven nem emlekszem a veg nevere. Talan egy Rouge tablaval talalkoztam (szinten Venezuela), de nem vagyok biztos benne. Sokkal kevesbe kiforrott, mint a nagy europai nevek cuccai, de pont emiatt sokkal oszintebb is, ha lehet egyatalan ilyeneket mondani. Nem akar nagyon nagyot mutatni (a helyi piacon nem is kell, talan nem is lehet), de egy nagyon szolid termek.

 

Ja, es alabb egy javaslat, mit csinalj a csokikkal. A nagyon komplex cuccoknak nem tesz jot, mert kioli a felhangokat, de a kicsit egysikubb csokikkal (pl Domori Porcelana) csodat tud muvelni. Egy dolog, nem szabad tul sokaig verni, mert akkor amolyan vaj modjara kikopuli az ember a csokit a krembol. ;)

 

 

Előzmény: Pak 88 (4928)