marxengelszleninsz Creative Commons License 2012.11.06 0 0 24

WinXP esetén pl. az Internet Properties/Content Advisor opcióval lehet szinteket és szűrési startégiákat meghatározni. Alapból az RSACi kategória aktív, de lehet hozzáadni újabbakat is. Mint írtam, ezen felül itt lehet tiltó- és engedélyező listákat is megadni, valamint Supervisor jelszót is lehet létrehozni, amely pl. a korábban tiltólistára helyezett egy-egy oldal ideiglenes, egyszeri feloldását teszi lehetővé.

Ismert eljárás még a "hosts" file bővítése, valamint a használt böngészőben implementált szűrők aktiválása, melyekhez a neten lelkes júzerek által készített, külön előre definiált és időszakonként frissített (egész komoly méretű) listákat lehet letölteni. Ezek a listák blokkolják a reklámoldalakat, bannereket, malware oldalakat is.

A probléma ott van, hogy akármilyen startégiát is alkalmazunk, ha pl. egy youtube site engedélyezve van (ami egy 12 éves gyerek részéről valószínűleg erősen igényelt), akkor onnantól kezdve a tartalomszűrést jórészt a youtube saját rendszere felügyeli, ez pedig - egyelőre még - távolról sem tökéletes.

Előzmény: Törölt nick (23)