öregpalotai?? Creative Commons License 2012.11.06 0 0 44724

Elhalt ez a topic, de bemásolnám ide ezt . Olvashatná a sok gyagya, Pallace, Kotász, Görebáró, ....

 

Egyre több bizonyíték cáfolja a vádiratot
Az ügyészség politikai koncepciót próbált alátámasztani vádjaival a Hagyó-ügyben - erről tanúskodó bizonyítékokat csatolt ma a peranyaghoz a BKV-peren Regőczi Miklós, a BKV korábbi vezérigazgató-helyettese, a büntetőeljárás egyik vádlottja. A tárgyaláson kiderült, hogy egyforma tartalmú és összegű szerződések megkötése csak akkor veti fel bűncselekmény gyanúját, ha az az előző ciklusban köttetett, ha már az új városvezetés időszakában, akkor nem.


Ma, 12:34 | Frissítve: Ma, 13:53
[A+ A-] [Nyomtatás] [Küldés e-mailben] Ossza meg!




A BKV-per tárgyalásán az ügyet politikai leszámolásnak, a vádiratot pedig koncepciósnak nevezte Regőczi Miklós nyolcadrendű vádlott, a közlekedési cég volt vezérigazgató-helyettese. Az egykori felsővezető vallomásával a Kecskeméti Törvényszéken folytatódó perben a jelenleg munkanélküli Regőczi egyetlen vádpontban sem ismerte el bűnösségét. Ami az ügy politikai hátterét illeti, úgy látja, a BKV-t megreformálni akarók ülnek a vádlottak padján. "Kilenc milliárdot spóroltunk meg egy év alatt, amit az ügyészség elismer a vádiratban. Ez korábban politikusok zsebében tűnt el, így sok érdeket sértettünk az átláthatóbb működés érdekében" - mondta.
HIRDETÉS




Regőczi csak részben tartotta fenn nyomozati vallomásait, majd összefüggő vallomást tett, amelyben már nem fogalmazott meg korábbi kollégáira nézve terhelő állításokat. Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettesről például azt mondta, a politikus szakmai szempontból közelített a BKV-hoz, szerződések megkötésére sosem utasította, és ilyesmiről nem is hallott. Vallomásában nagy hangsúlyt kaptak a BKV kommunikációs és marketing szerződései, amelyeket a vádirat szükségtelennek és indokolatlannak nevez arra hivatkozva, hogy a BKV monopolhelyzetben van, és nincs szükség a népszerűsítésére.

Ezt - Hagyó és egykori sajtósa korábbi vallomásához hasonlóan - Regőczi is jelenkori és korábbi példákkal cáfolta. Megemlítette, hogy az állami tulajdonú MÁV Zrt. 855 millió forinttal támogatta a közelmúltban a vasúttársaság zenekarát, a Magyar Posta Zrt. egymilliárd forintos kommunikációs szerződést tervez megkötni. Hasonló PR-kiadásokat sorolt fővárosi tulajdonú cégeknél: a csepeli szennyvíztisztítót üzemeltető cég 100 millióért kommunikál, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 40 millióért népszerűsíti magát, míg a Főtáv Zrt. hasonló célokra 50 milliós tendert írt ki, a szelektív hulladékgyűjtést pedig 300 millióért népszerűsíti a főváros.

Regőczi a nyomozással kapcsolatban több "kínos" részletre mutatott rá, és állításainak bizonyítására teljesítési igazolásokat, elkészült munkákat csatolt a peranyaghoz. Elmondta, hogy a rendőrök arról panaszkodtak neki: szakmaiatlanul folyik a nyomozás, ugyanis normál esetben először bizonyítékot gyűjtenek, majd ezt követően hallgatják ki, veszik őrizetbe a gyanúsítottakat. Ebben az ügyben azonban - az ügyészség nyomására - a bűnösöket nevezték meg először, majd a koncepciójukat alátámasztandó gyűjtöttek bizonyítékokat ellenük. A "képbe nem illő" dokumentumokat visszatartották a hatóságok - emlékeztetett Regőczi.
Az egykori BKV-vezető furcsállta, hogy a vádiratban szereplő 25 cégből 3 vezetője vált az ügy szereplőjévé, valamint azt is, hogy több szerződés az ő működésük előtt és a Tarlós István főpolgármester képviselte új városvezetés idején is élt és tovább él, de nem számít bűncselekménynek.

"Akkor sem volt bűncselekmény a marketing, ahogy most sem az" - mondta. Értetlenkedett azért is, hogy százezres szerződéseket kötő cégeknél házkutatást tartottak, míg százmilliós szerződések ügyében nem is nyomoznak. A rendőrségi kihallgatásával kapcsolatban Regőczi megjegyezte, hogy az ő esetében is - a szintén vádlott Antal Attila korábbi BKV-vezérigazgatóhoz hasonlóan - részletenként faxolták vallomását az ügyészségre, és folyamatos egyeztetés zajlott a következő lépésekről, ami miatt rendszeresen szüneteket kellett tartani.

Regőczi Miklós beszámolt a nyomozati kihallgatáson történt visszaélésekről is. Kijelentette, hogy vallomástételét a hatóság irányította. Az előzetes elkerülése, idejének lerövidítése végett "a liftben, a folyosón, de soha nem a hivatali helyiségben" mondták neki, hogy kire és mit kell vallania. Mivel a rá, lakókörnyezetére és családjára gyakorolt hatósági nyomást és ezeket a körülményeket kényszervallatásként élte meg, meg akart felelni a hatóság elvárásainak. "Gyurcsányra is vallomást kértek tőlem" - mondta. Regőczi nem érti, hogy a kihallgatásokról miért nem készült kép- és hangfelvétel, holott ennek minden feltétele adott volt. Úgy vélte, azért mert pszichikai kényszer hatása alatt, gyakori megszakításokkal kényszerítették ki a vallomását a hatóságok.