MGabi.ELTE Creative Commons License 2012.11.25 0 0 302

ENDOMETRIÓZIS KUTATÁSI FELHÍVÁS

 

Az endometriózis pszichoszociális kontextusának vizsgálata

 

Kedves Fórumozók,

szeretném a segítségetek kérni. Az endometriózis egészségpszichológiai megközelítésével kapcsolatos kutatás készül az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.

 

A vizsgálat célja feltárni az endometriózis nőgyógyászati megbetegedés kapcsán azon pszichoszociális jellemzőket, amelyek a betegséggel élő személyek testi-lelki egészségére hatással lehetnek, így a kutatásban való részvétellel lehetőség nyílik az endometriózis pszichoszociális aspektusainak megértésére.  Az eredmények segítségül szolgálhatnak az endometriózis kezelésével foglalkozó egészségügyi dolgozóknak a páciensek élményeinek, tüneteinek jobb megértésében és kezelésében.

 

A vizsgálatban való részvétel feltétele: a kitöltő neme nő, aki endometriózis diagnózissal, illetve szakorvos által megvizsgálva endometriózis gyanúval rendelkezik.

 

A kutatásban való részvétel önkéntes, mindössze egy komplex egészségpszichológiai kérdőívcsomag online kitöltéséből áll.  A vizsgálati kérdőív az Eötvös Loránd Tudományegyetem klinikai- és egészségpszichológia mesterképzésének keretén belül készült.

 

Bővebb tájékoztatás és a kérdőív a következő linken érhető el: http://markigabriella.hu/kutatas/


A vizsgálati munkához való segítségét előre is köszöni a vizsgálat vezetője,

Márki Gabriella, végzős pszichológia szakos hallgató (ELTE PPK)