mizseiszilvi Creative Commons License 2012.11.27 0 0 13224

Egy 3,5 kg-os gyerek teljesen átlagos. Nézd, én kerek 4 kg-os gyereket szültem elsőre, most sem készülök kisebbre. (Ezzel együtt benne van a pakliban, hogy esetleg császárra lesz szükség valami miatt.) A mellettem lévő szülőszobában a másik anyuka gyereke több, mint 4,5 kg volt és hamarabb-könnyebben szült mint én. Neki ez volt a harmadik babája, de mindegyik 4 kg felett volt. Ismerősöm is lazán megszült mindháromszor, pedig olyan picike kis nő, hogy inkább gimnazistának néz ki, mint háromgyerekes anyukának.

Viszont nem jó azt mantrázni, hogy nem fog sikerülni, nem fogom tudni megszülni... Ha félsz, az nagyon hátráltatja az egész folyamatot.

Nem tudom jobban megfogalmazni, de valahogy én elfogadtam azt a fájdalmat, ami a szüléssel jár. Igen, kicsit belepusztul az ember. :) Soha nem éltem át nagyobb fájdalmat ennél.

Ha inkább császárt akarsz, vagy az lesz a vége valami miatt, azzal sincs baj szerintem. A lényeg úgyis az, hogy a végén egy egészséges anyuka és egy egészséges baba menjen haza a kórházból.

 

 

Előzmény: erzsi1234 (13222)