Llg Creative Commons License 2012.12.02 0 0 8208

????? Bepróbálkozott????

 

Mivel ezen a fórumon indult a kérdés feltevése ezt most nem értem.

 

KNO3 feltett egy kérdést az ORFK-nak, hogy milyen papírral gyárthat.

Erre az ORFK azt válaszolta, hogy megkérdezi az NMHSZFI-t (8030-as hozzászólás)

Aztán megérkezett az ORFK válasza (8156), miszerint terméküzemeltető gyárthat, megsemmisíthet és csak ő forgalmazhat.

Az ORFK ezt az általunk nem ismert NMHSZFI álláspontra hivatkozva írta.

 

Utána jön az a történet, amit én írtam.

 

A fő probléma a következő:

 

Erről létezett (meg még hatályos egy rövid ideig) ugyan egy elcseszett (mert ugye olyanok írták, akiknek közük nem volt a pirotechnikusi szakmához) jogszabály, de e tekintetben momentán totál egyértelmű (lásd 8162-es hozzászólásomat).

 

Nem is értem, hogy miképpen merülhetett fel ez az értelmezés, de tény, hogy a "nyilvánosság" felé az ORFK adta ehhez a nevét.

 

 

Probléma másik oldala, hogy az ORFK együttműködése egy nagy nulla a szakmához. Ha van egy ilyen értelmezésük (vagy bármilyen más dologról szóló értelmezés), amit rá akarnak kényszeríteni a megyékre, akkor legalább a szakmai szervezeteket tájékoztathatnák (tudtommal a Pészt sem értesítették erről, pedig mennyit költött a Pész az ORFK megfelelő személyeinek utaztatására meg egyéb szórakoztatására....:-D)

 

Azt gondolom, hogy a mostani közel 100.000Ft/árusítóhelyes szolgáltatási díj mellett ez beleférhetne.

 

Mindamellett nyilván egy ilyen tájékoztatásban közölt álláspont nem feltétlenül lenne elfogadott a szakma részéről (ahogy nem egy ORFK álláspont bukott meg az elmúlt években, nem csak ez a terméküzemeltető/raktárkezelő kérdés), de lehetőséget adna egy hatékonyabb együttműködésre.

 

Megjegyzem nem csak a pirotechnikusok/cégek, hanem a megyei hatóságok tudnának ebből igazán profitálni, mert most rajtuk csattan az ostor mindkét irányból.

Van olyan megyei ügyintéző, aki ellen azért nincs az ORFK belső utasításaiból származóan bűntető eljárás, mert aki megindíthatta volna, annak éppen jó napja volt, meg lusta volt hozzá.

 

De ez csak szerencse volt....

Előzmény: Éhesló (8202)