bonifac70 Creative Commons License 2012.12.02 0 0 8210

Valószínű ezt vagy ehhez hasonló állásfoglalást küldött az NSZFI, és ez alapján készítette a ORFK az állásfoglalását.

 

 

A hatályos Országos Képzési Jegyzékben szereplő 52 544 01 0100 52 01 Pirotechnikus (a szakirány megjelölésével) részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelményeit – az Ön levelében is hivatkozott – 15/2008. (VIII. 13.) SZMM rendelet adta ki.

 

A Pirotechnikus részszakképesítés Raktárkezelő szakirányának elvégzését igazoló bizonyítvány a hatályos szakmai és vizsgakövetelményekben szereplő tevékenységek végzésére jogosít (pirotechnikai termékek tárolásával, csomagolásával, szállításukra történő elkészítésével, pirotechnikai raktár kezelésével, engedélyeztetésével kapcsolatos feladatok).

A levelében hivatkozott egyéb pirotechnikai tevékenységek: gyártási, forgalomba hozatali, forgalmazási, vizsgálati, kiállítási és megsemmisítési tevékenységeket a Pirotechnikus részszakképesítés Terméküzemeltető szakirányának elvégzését igazoló bizonyítvány birtokában végezhetőek.

 

Tájékoztjuk, hogy mivel kérdése nem egyértelmű, elképzelhető, hogy adott esetben a fentebb hivatkozott jogszabály mellett más jogszabály alkalmazására is sor kerülhet. A polgári célú pirotechnikai tevékenységekről a 173/2011. (VIII. 24.) Korm. rendelet rendelkezik, illetve bővebb tájékoztatást találhat a rendőrség www.police.hu honlapján.

 

Üdvözlettel:

 

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Nemzeti Munkaügyi Hivatal

Szak- és Felnőttképzési Igazgatóság

Telephely: 1085 Budapest, Baross u. 52. "

Előzmény: Llg (8208)