ficak214 Creative Commons License 2012.12.21 0 0 7058

A történetem kicsit bonyolult, de már nem tudom hova forduljak felvilágosításért, mert sajnos az illetékesek minden alkalommal mást mondanak.

Mivel Németországban élek, ezért októberben lecseréltem a rendszámot és a forgalmit németre. A biztosítás viszont itt nagyon drága, ezért be akartam számíttatni a magyarországi kármentes éveket. De a magyar biztosító nem állt szóba a némettel. Nem is akarja megszűntetni a szerződést, hanem a hivatalra mutogat. A magyar hivatal pedig nem akarja kivonni az autót a forgalomból, és a német hivatalra mutogat. A német hivatal pedig csak annyit mond, hogy intézkedik. Sajnos sem a magyar biztosítónak sem a hivatalnak nem elég a német forgalmi másolata és a német hivatal igazolása arról, hogy bevonta a magyar forgalmit és a rendszámot. Számtalan ötletük (minden alkalommal más) közül az egyetlen használhatónak tűnő a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala Közúti Közlekedési Nemzetközi Jogsegélyügyek Osztálya volt. De onnan sem érkezett semmi válasz. Csak a hivatal közbenjárására adtak egy igazolást, hogy foglalkoznak az üggyel. Az egyik alkalommal a biztosítónál azt monták, hogy ez az igazolás elegendő, és kiadják a kártörténeti igazolást, de ez a mai napig sem történt meg. Viszont megérkezett a jövő évi biztosítási díj csekkje, amit január 1-ig be kell fizetni. Bár azt is mondták a biztosítónál, hogy nem kell befizetni. De vajon szabad-e hinni nekik? Mi van, ha meggondolják magukat, és díjnemfizetés miatt megszüntetik a szerződést? Akkor gondolom búcsút mondhatok a kármentes éveknek. Feltételezem, hogy a hivatal is ki fogja szabni az adót, pedig ugyebár nincs kettős adózás az EU-ban.

Van-e valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne mielőbb megoldani az ügyet? Vagy várjak türelmesen és fizessek két helyen mindaddig, amíg a hivatalok végre elkezdik végezni a dolgukat.