icuska54 Creative Commons License 2013.01.24 0 0 6433

Köszönöm grea a hasznos tapasztalatok megosztását. Igyekszem szem előtt tartani a munkáimnál.

Én szivesebben varrok rámával, jobban kezemre esik, és böködök. Eddig a kezdést a felső csomóval, amit később levágok, ha már rögzitettem a szálat és  a befejezést alsó áthuzással  csináltam. A tied, a hurkolásos is nagyon jól hangzik... takarékos és szép a kinézete... a kétszálas varrásnál meggondolandó a használata.

A sokféle szin kezelése még kicsit zavar. Egy blogon láttam, hogy hajcsatokkal fogták össze az éppen nem használt szálakat, némelyiken még a tü is befüzve volt... kényelmetlennek látszik, főleg ha az ember véletlenül belefogja a másikba azt amit nem kellene.

Igaz, mint mindenre hogy gyakorlás teszi a mestert.... én nagyon az elején vagyok. A munkám mellett nemigen volt, van időm, de azért ki fogom szoritani...

Itt a kornyékben nem tudok senkit aki müvelné ezt a mesterséget. Olyat ismerek, aki hobbiból már csinált egy két kisebb alkotást. Majd érdeklődni fogok a kézimunkaüzletben, hátha....a legközelebbi városban, Szegeden biztosan van , mert két üzlet is müködik, csak varrókörre nem akadtam még...figyelni fogok.

 

A pdf file-okkal kapcsolatosan, amit Lacinak tettél fel kérdést... általában a gondot az okozza, hogy előszeretettel használnak az emberek a file nevének mentésekor különleges karaktereket szóközöket és pontokat.  Ezek a jelek teszik néhány programnál felismerhetetlenné a fileokat. A szóközök és pontok helyett az alulvonás az jobb, ékezetes helyett pedig a betü ékezetnélküli változata. A pont csak a kiterjesztés előtt legyen.

pl ez a forma a kedvezőbb:  otvozd_at_feketere_feher_helyett.pdf