Törölt nick Creative Commons License 2013.02.10 0 0 6559

Összehozni kontúr nélkül könnyebb. Ugyanis csak a színeket kell előtte kicsit módosítani. Tehát ez eredeti képen megváltoztatják a gamma korrekciót, fényerőt, eltolják a színeket, stb.

Ugyanez kontúr esetén kicsit nehézkesebb, ugyanis már maga a kontur is beleszól. Persze ott sem vészes, csupán külön rétegre teszi a kontúrt így utólag is tudja a színeket módosítani, csak többször kell próbálgatni mire egységes lesz.

 

"ez így van, de nem feltétlenül szebb a kontúrozott, legalábbis szerintem..."

Igen, attól hogy kontúrozott még nem lesz feltétlenül szebb. Az is csupán egy eszköz a tervező kezében, de nem csodaszer... Viszont megfelelően használva lényegesen szebbet lehet vele alkotni. (bár mintákat nem tervezek, ugyanis ahhoz grafikus képességekre lenne szükség, vagy képzett grafikusokat foglalkoztatni. Maga a minta elkészítése a számítógépek korában már viszonylag egyszerű feladat).

 

"amíg nincsen kivarrva a kontúr, azok a minták nem is "tudnak" szépet mutatni..."

Amíg nincs meg a kontúr, addig egy félkész műről beszélünk. Körülbelül olyan mintha egy kontúr nélküli 25 színes képről 2-3 fontosabb színt lehagytál volna. Ott már szerves része az összképnek, hisz eleve úgy halványították a kontúrozott részeken a színeket (alap fekete kontúr esetén), hogy a kontúrral együtt adja ki a megfelelő árnylatot. Így kontúr nélkül olyan halovány, fénytelen az ilyen hímzés.

Előzmény: tunderlala-3 (6558)